• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

07:00

SVE OČI UPRTE U JOKIĆA! Srbija kreće u POHOD na zlato sa DVOSTRUKIM MVP-jem NBA lige!

Starsportphoto

Košarka

SVE OČI UPRTE U JOKIĆA! Srbija kreće u POHOD na zlato sa DVOSTRUKIM MVP-jem NBA lige!

Podeli vest

Dvostruki uzastopni MVP najjače lige na svetu Nikola Jokić predvodiće Srbiju na Šampionatu Starog kontinenta u Pragu

Mnogima je pao kamen sa srca kada se sredinom juna pojavila informacija da će Nikola Jokić igrati za selekciju Srbije na Evrobasketu, koje izrabranici Svetislava Pešića danas počinju utakmicom protiv Holandije (21).

Koliki je značaj za tim Orlova najboljeg igrača Denvera, videlo se već u uvodnim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Grčke i Turske, gde je bio najbolji pojedinac na terenu.

Jokić vodi Srbiju

Sasuo je Džoker 29 poena Helenima, a pet manje Turcima, čime je pokazao da će biti najjače oružje srpskih košarkaša u pohodu na zlato, koje cela nacija čeka pune dve decenije. Svestan očekivanja celokupne sportske javnosti koja očekuje medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

- Mi ne volimo sport i košarku, mi volimo pobede i medalje, to je naš mentalitet. Želim da budemo ekipa i ostanemo zajedno - kazao je "Džoker" pred početak "misije Evropsko prvenstvo".

Foto: Starsportphoto

 

- Sa Nikolom je sjajno igrati, prelagano. Toliko talenta, osećaja za igru. Sve nas čini mnogo boljima. Trudim se da uživam svaki trenutak kada sam u ekipi sa njim -  izjavio je Marko Gudurić pred put na Evrobasket.

Još od Istanbula i 2001. godine, Srbija čeka na zlato, koje je osvojeno upravo pod komandom Pešića. Sada sa Jokićem u sastavu, ono se čini znatno bližim, iako će žestoku konkurenciju naši reprezentativci imati u Francuskoj, Španiji, Sloveniji, Litvaniji, Grčkoj...

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić u meču sa Grcima

Ne treba, ipak, zaboraviti da je prva zvezda Denvera navukao gnev nacije na sebe 2017. kada je odbio da igra za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu, zbog obaveza i individualnih priprema za novu NBA sezonu.

I pored toga, Srbija pod vođstvom tadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića stigla je do srebrne medalje, kada je poražena u finalu od Slovenije. Međutim, ostaje pitanje da je imala Nikolu u timu, da li bi nam toliko dugo čekano zlato izmaklo?

Sada se Jokiću ukazuje prilika da vodi Orlove do nasjajnijeg odličja i popravi učinak u selekciji Srbije, sa kojom već ima osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Tri godine kasnije, na Svetskom prvenstvu u Kini, Nikola je sa Srbijom bio peti, zbog čega još uvek čeka zlato u dresu sa državnim grbom.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić

Možda je sada prilika za to. Iako će na Evrobasketu biti sijaset NBA zvezda, poput Janisa Adetokumba, Luke Dončića, Gorana Dragića, Rudija Gobera, Evana Furnijea, Denija Avdije, Domantasa Sabonisa... Sve oči biće uprte u - Nikolu Jokića!

Očekujemo da će Srbiju predvoditi uspešno, kao što je to radio sa Denverom prethodnih sezona.

Posle Holandije 2.septembra (21,RTS), Orlovima slede dueli sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, zatim mečevi sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred nadamo se selidbu u Berlin "zatvaramo" protiv Poljske (8. septembar).

Informer ima novinara na Evropskom prvenstvu, pa budite uz naš portal, očekujte ekskluzivne priče, fotografije, video sadržaj...

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija