• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

06.09.2022

16:12

OTAC NAJBOLJEG KOŠARKAŠA IZRAELA ZA INFORMER: Hteo sam da moj Deni igra za Srbiju!

informer

Košarka

OTAC NAJBOLJEG KOŠARKAŠA IZRAELA ZA INFORMER: Hteo sam da moj Deni igra za Srbiju!

Podeli vest

Legenda Crvene zvezde Zufer Avdija u Pragu gleda sina Denija u dresu Izraela, ali mu je žao što nije na drugoj strani * Voleo bih da igra za "orlove", ali nisam hteo da se mešam

Žao mi je što moj sin Deni Avdija (21) ne igra za Srbiju, kaže za Informer čuveni košarkaš Crvene zvezde Zufer Avdija (62)!

Reprezentativac Izraela i član Vašington vizardsa Deni Avdija jedan je od igrača koji su u centru pažnju u D grupi u Pragu na Evropskom prvenstvu. Istakao se sjajnim partijama, a igrao je protiv Srbije, svoje druge domovine, čiju zastavu u svakoj prilici ponosno ističe iako brani boje Izraela.
Moćna Srbija

Neverovatno je šta je Kari napravio. Ne vidim da neko može da ih spreči da osvoje zlato
Zufer Avdija



Ne savetuje sina

Tako je bilo i na NBA draftu 2020, kada je rekao da je njegov otac Zufer rođen na Kosovu, u Srbiji, čime je razbesneo Albance. Otac i sin Avdija su veoma bliski, pa je Zufer u Pragu od starta prvenstva i ne propušta utakmice svog sina. Iako je najpre naglasio da tokom takmičenja ne voli da daje intervjue, za Informer je rekao da mu je žao što sina ne gleda na drugoj strani.

Foto: informer

Otac Srđan iz Prištine i Zufer Avdija



- Da sam se ja pitao, on bi igrao za Srbiju. Međutim, nisam. Zapravo, nisam hteo da se mešam u njegove izbore iako mnogi roditelji to rade. Možda je zato danas uspešan i tu gde jeste. On se rodio u Izraelu, osvojio je dva Evropska prvenstva za mlade sa Izraelom i hteo je da nastavi da igra sa svojim drugarima. Ipak, voli i Srbiju, a dobar je i sa Jokićem - kaže Zufer za naš list.


Deni: Tata će me ubiti zbog lošeg srpskog



Deni Avdija sa zadovoljstvom razgovara sa srpskim medijima u Pragu. Uvek je raspoložen kad čuje srpski, razume ga, ali ga ne govori dobro. Iako su srpski izveštači razumeli sve što je rekao, on je ipak odlučio da priča na engleskom.
- Molim vas, engleski, ubiće me tata zbog lošeg srpskog - našalio se Deni.


Iako je tu sve vreme dok traje prvenstvo, stariji Avdija ne razgovara sa sinom o potezima na terenu.

- Ne dajem mu nikakve savete. On igra na vrhunskom nivou. Ima svoje trenere. Mi pričamo o životnim stvarima, koje mu mogu pomoći i na terenu, ali ne košarkaški. Mnogo mi je teško da ga gledam, lakše je igrati, lakše je kad si na terenu i možeš nešto da učiniš. Ovako ne mogu ništa, a svaki njegov meč mi oduzme nekoliko meseci života - kaže Zufer.

Bivši reprezentativac Jugoslavije kaže da mu je podjednako teško kada Deni igra protiv Srbije ili neke druge reprezentacije.

Foto: Tanjug

Deni Avdija



- U mlađim kategorijama sam ga više puta gledao protiv Srbije, navikao sam se. Sada samo gledam u njega, sa kim god da igra - kaže Zufer.

"Orlovi" blistaju


Nekadašnji košarkaš, rođen u Prištini, osvrnuo se i na ekipu Svetislava Pešića.

- Neverovatno je šta je Kari napravio i šta ti momci rade. Sudeći po prikazanom do sada, ne vidim da neko može da ih spreči da osvoje zlato. Naravno, nokaut faza je druga priča, ali opet verujem da je Srbija glavni favorit - zaključuje Zufer.



EVROBASKET

GRUPA D

4. kolo, utorak

Holandija - Poljska 69:75
Finska - Češka 17.30
Srbija - Izrael 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija