• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2022

07:00

OD MILIONSKIH ZARADA U FUDBALU VAM SE VRTI U GLAVI, A ŠTA JE SA KOŠARKOM? Pobeda u Ligi šampiona donosi više NOVCA od OSVAJANJA EVROLIGE....

Starsportphoto

Košarka

OD MILIONSKIH ZARADA U FUDBALU VAM SE VRTI U GLAVI, A ŠTA JE SA KOŠARKOM? Pobeda u Ligi šampiona donosi više NOVCA od OSVAJANJA EVROLIGE....

Podeli vest

Podaci novčanim zaradama u fudbal i košarci jasno pokazuju kolika je razlika između ova dva sporta

Košarkaški fanovi u Srbiji srećni su jer ponoo dva naša tima igraju Evroligu, najeltnije košarkaško takmičenje u Evrope.

Pored toga, mnoge zanima kolike su košarkaške zarade u Evroligi, a u poređu sa fudbalskim takmičenjima, to je neuporedivo.

KOLIKO DOBIJA ŠAMPION EVROLIGE

Šampion najeltinijeg evropskog košarkaškog takmičenja dobija oko  dva milion evra. Ova cifra ne može da se upredi sa novčanim iznosima koji se dobijaju fudbalski timovi u evropskim takmičenjima.

Recimo, samo jedan pobeda u Ligi šampiona iznosi 2,8 miliona evra, što je više od fonda za titulu u  Evroligu. 

Jedna pobeda u Evroligi iznosi samo 30.000 evra, tako da najeltinije košarkaško takmičenje ne donosi mnogo finansijiskog benefita, osim ako dvorane nisu pune.

Foto: Starsportphoto

Mnogi ljudi sveta košarke godinama su isticali da tako nešto uopšte nije u red, te da bi najuglednije takmičenje moralo da isplaćuje mnogo veće svote novce.

POBEDA U NAJNIŽEM EVROPSKOM RANGU VREDI MNOGO VIŠE OD JEDNOG TRIJUMFA U EVROLIGI

Fudbalski klub Partizan u četvrtak je ostvario prvu pobedu u grupnoj fazi Lige konferencija.

Crno-beli su na gostujućem terenu savladali ekipu Kelna rezultatom 1:0 i tako su zaradili veoma ozbiljnu svotu novca.

Foto: Tanjug/AP

Pobeda u najnižem evropskom klupskom rangu (Liga konferencija) iznosi čak 500.000 evra, što je 16 puta više od trijumfa u Evroligi.

Liga konferencija je takmičenje koje postoji tek dve godine i njihov fond je ogroman kada se uzme u obzira da nema mnogo velikih klubova koji se takmiče, a smešno bi bilo porediti njihovo poređenje sa najjačim Evroligašima.

ZARADE IGRAČA

Najplaćeniji igrač Evrolige je košarakaš Barselone Nikola Mirotić koji godišnje  zaradi 5,4 miliona evra.

Mirotić je igrač ogormnog iskustva, a iza njega su i pet odigranih sezona Evroligi, ipak to ne može ni da se poredi kada sa fudbalski platama.

Foto: Starsportphoto©

Trenutno najplaćeniji fudbaler na svetu Kilijan Mbape zarađuje nešto više od 130 miliona evra po sezoni u Pari sen Žermenu.

Foto: Reuters

To znači, da reprezentativac Francuske nedeljno zarađuje 1,8 miliona evra,  tako da on za mesec dana zaradi više od najplaćenijeg košarkaša Evropi.

DA LI BODIROGA DONOSI NEŠTO NOVO?

Nakon 22 godine došle je do smene na čelu ovog takmičenja. Žordi Bartemeua je nasledio naš Dejan Bodiroga, a sve oči su sada uprte u nekadašnjeg kapitena  naše reprezentacije.

Najavio je Bodiroga da će doći  do promene u sistemu takmičenja, ali još uvek nije poznato o kakvim tačno promenama je reč.

Foto: beta

Mnogo je zamerki bilo, pogotovo u zadnji nekoliko godina na rad njegovog prethodnika, a zatim je došlo do promene.

Jedan od najpopularniji evropskih košarkaša svih vremena, došao je kao čovek koji bi trebalo nešto da promeni, fanovi ovog sporta svakako su optimistični, pošto je došao neko iz njihovog spota, a  videćemo šta će se desiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 1 godinu

Fydbaleri su preterano placeni unodnosu na ostale sportiste.Fudbeler koji je ispod proseka u igri zaraduje bolje od vatrrpolista odbojkasa kosarkasa koji postizu sveske rezultate

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija