• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

08.12.2022

06:51

SAMO DA NE BUDE MRTVIH! Istorijski derbi, Zvezda i Partizan odmeravaju snage u Evroligi!

Starsportphoto©

Košarka

SAMO DA NE BUDE MRTVIH! Istorijski derbi, Zvezda i Partizan odmeravaju snage u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju prvi evroligaški derbi u istoriji (četvrtak, 20.30)

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras u Beogradskoj areni igraju prvi evroligaški derbi! Istorija evropske košarke biće ispisana u prestonici Srbije, ali se uoči spektakla, nažalost, više priča o mogućim incidentima i sukobima nego o samoj utakmici.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović ne propušta priliku da zamoli "grobare" da navijaju fer i sportski i naglašava da mu najveća želja nije pobeda, već da sve protekne u miru.

Rigorozne kazne za večite

- Želimo da naši navijači shvate da ne treba da padne nijedan papir na teren, da se svi osećaju lepo... Na derbi će doći moji prijatelji iz cele bivše Jugoslavije i Evrope. Zainteresovani su da vide večiti derbi, znaju da će to biti kvalitetna utakmica. I zbog toga se nadam da neće biti incidenata. To mi je najveća želja, da sve prođe u najboljem redu. Šta god da bude i kakav god rezultat da bude, voleo bih da se priča samo o košarci - jasan je Obradović.

Derbi prošle nedelje u ABA ligi pripao je Zvezdi, ali je zbog incidenata i ubacivanja predmeta na parket trajao duže nego što bi trebalo. Policija je praznila tribine, ali u Evroligi ništa od toga nije moguće, već samo rigorozne kazne za domaćina. Slavni košarkaški stručnjak Vlade Đurović prognozira pobedu Partizana, ali se boji incidenata.

Foto: Starsportphoto©

 



- Partizan je favorit jer igra na domaćem terenu. Bila je puna Arena i protiv Valensije, pa su izgubili, ali derbi je nešto drugo. Incidente ne očekujem mada nije isključeno da ih bude, pogotovo ako Zvezda pobedi. Ova utakmica je, nažalost, više od igre i više od sporta. Nadam se da su svi svesni da KK Partizan može biti rigorozno kažnjen jer je to Evroliga, to su evropske neutralne sudije, nema tu zvezdaša i partizanovaca - jasan je nekadašnji trener Zvezde.

Mitrović: Veliki meč za Srbiju


Iskusni centar Crvene zvezde Luka Mitrović ne može da dočeka početak utakmice.
- Biće to velika stvar, veliki meč za Beograd, Srbiju i oba tima. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo, ali biće izuzetno teško - kaže Mitrović.

Partizan pod mikroskopom

U strahu je i bivši košarkaš Partizana, a sada direktor Arene Goran Grbović. On kaže da noćima ne spava zbog derbija.

- Pred nama je utakmica u kojoj je posvećenost igrača veća nego u drugim. Nažalost, ovaj meč prate i mnogo stvari koje nisu sportske. Bićemo pod mikroskopom Evrolige, mogu da nas isključe iz takmičenja ako bude incidenata. Njih ne zanimaju prodate karte i atmosfera. Mentalno mi je naporno što ne mislim o sportu, nego o svemu oko terena. Danima spavam po dva sata i mogu samo da se nadam da su navijači svesni rizika - zaključuje Grbović.

EVROLIGA, 12. kolo

Četvrtak


Alba - Fenerbahče 20.00
Panatinaikos - Armani 20.00
Makabi - Valensija 20.05
Partizan - Crvena zvezda 20.30
Real Madrid - Monako 21.00

Petak

Žalgiris - Efes 19.00
Olimpijakos - Virtus 20.00
Barselona - Asvel 20.30
Baskonija - Bajern 20.30


 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Koji nalov.Vi sigurno znate da je sportski inzenjering nereda i haosa organizovan i da ce se desiti.Ocigledno je da je spreman scenario koji je dobro prosao na ABA derbiju i to nekaznjeno.Cak nista o tome niste ni pisali, a sramno je bilo i nakon nereda od 45 minuta nije bilo igre od strane Pratizana.Zanimljivo je da ni kazne nije bilo.Ova Kurtijeva organizacija je spremna i za sutrsnju utakmicu samo ce u slucaju nereda od monaha iz predgradja kazna biti za Partizan.To je njihovo glavno oruzije i oni ga besranmo koriste.Ko jos misli da su samo grobari kriminalci, a delije monasi?Samo budale, ali je trenutno pobedilo ono drugo selo iz CG.Ovako siledzijsko ponasanje Covica mu je omoguceno od strane vlasti, ali svi moraju znati da nicija do zorenije gorela.Bitange sa blatnjavim cizmama.

ratko

pre 1 godinu

NEMA PURSTANJA CIGANA U ARENU KAO STO NI PARTIZANOVI NE IDU U PIONIR ,NEMA STA TU DA SE PRICA,POSTO SU POKAZALI SVOJU KULTURU PROSLI PUT

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija