• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

09.02.2023

07:55

PARTIZAN OTVARA VRATA PLEJ-OFA! Ekipa željka Obradovića juri četvrti uzastopni trijumf!

Starsportphoto

Košarka

PARTIZAN OTVARA VRATA PLEJ-OFA! Ekipa željka Obradovića juri četvrti uzastopni trijumf!

Podeli vest

Crno-beli igraju protiv Bajerna utakmicu 24. kola Evrolige, a pobeda ih značajno može približiti plasmanu u top osam

Košarkaši Partizana krče put ka top osam Evrolige! Crno-beli večeras u Minhenu protiv Bajerna igraju veoma važan meč u 24. kolu elitnog evropskog takmičenja (20.30, Sport klub 1), a trijumf bi ih značajno približio plasmanu u plej-of.

Domaći tim je blagi favorit, ali je ovaj meč svakako idealna prilika da izabranici Željka Obradovića ostvare pobedu u gostima.

Bajern jači

Minhensku ekipu s klupe predvodi nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri i trenutno je na 14. mestu tabele Evrolige sa devet pobeda, ali ima i dosta problema sa povredama. Pre svega, ne mogu da računaju na kapitena tima, srpskog reprezentativca Vladimira Lučića, koji je mesecima van terena zbog povrede lakta.

Na terenu će biti bivši igrači crno-belih Ognjen Jaramaz i Kori Volden. Partizan je ove sezone već pobeđivao Bavarce, krajem decembra u Areni, u jednoj od mnogih dramatičnih završnica. Danilo Anđušić ni sada ne očekuje lak meč.

Foto: Starsportphoto

 



- Bajern je pojačan u odnosu na utakmicu u Beogradu. Doveli su igrače, neki povređeni su se vratili... Bez obzira na to, nadam se da ćemo mi kontrolisati utakmicu kao što smo radili u poslednje vreme. Znamo koliko bi nam značila ova pobeda, jer njom otvaramo vrata plej-ofa i držali bismo sve u svojim rukama. Sada je svaka utakmica važna, pogotovo nakon što smo izgurali težak period i seriju poraza. Uhvatili smo dobar talas - jasan je Anđušić.

Papapetru ne igra protiv Bajerna

Na poslednjem treningu uoči meča sa Bajernom Janis Papapetru nije radio sa ekipom jer se prehladio, ali je bilo najavljeno da će putovati u Minhen. Međutim, on se ne oseća dobro, pa je ostao u Beogradu. Biće to veliki hendikep za crno-bele jer jer Grk u sjajnoj formi u poslednje vreme i bio je najzaslužniji za pobedu nad Žalgirisom prošlog petka.

Lakše nego ranije

Tri pobede u Evroligi vezali su košarkaši Partizana. Padali su redom Zvezda, Asvel i Žalgiris, ali opuštanja nema jer je ove sezone Evroliga izjednačena kao nikad. Jedan kiks ili pobeda mogu da promene mnogo toga na tabeli, ali trener Željko Obradović ne deluje previše zabrinuto, jer mu je
sada znatno lakše da vodi tim nego prethodnih meseci.

Foto: Starsportphoto

 



- Dobre partije pomažu da se igra sa više samopouzdanja. Sad su neke stvari postale neuporedivo lakše. Najsrećniji sam jer igrači više učestvuju u utakmici. Čuje se njihov glas, predlog, želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici. Ja bih voleo da se to nastavi, ali svaka utakmica je nešto novo. Svaki meč traži energiju, želju i da pomažu jedni drugima na terenu. To će biti važno i večeras jer nas čeka izuzetno teška utakmica protiv tima čija je prednost što može da igra sa raznim postavama - zaključuje Obradović.
 

Zvezda želi da se vrati na pobedničku stazu

Košarkaši Crvene zvezde večeras gostuju Makabiju u meču 24. kola, a pobeda bi im i te kako dobro došla nakon mučnog perioda i čak četiri poraza zaredom u Evroligi. Utakmica u Izrael nije idealna za povratak u pobednički ritam, jer Tel Aviv važi za jedno od tradicionalno najtežih gostovanja. Crnogorski stručnjak na klupi Zvezde Duško Ivanović ipak veruje da ima recept za trijumf.

- Makabi je izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju dobro u tranziciji. Naročito su agresivni kod kuće, posebno u prvoj četvrtini. Veliki broj ekipa kad gostuje u Tel Avivu ima problem već u prvoj četvrtini. Ako nisi spreman za to, onda domaćin stekne veliku prednost - kaže Ivanović.

U Izrael je otputovao i centar Hasan Martin, ali nije poznato da li će zaigrati posle pauze zbog povrede.


 

EVROLIGA



24. kolo

Sreda

Alba - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Makabi - Crvena zvezda 20.05
Bajern - Partizan 20.30
Virtus - Bolonja 20.30


Petak

Monako - Asvel 19.00
Žalgiris - Baskonija 19.00
Panatinaikos - Valensija 20.00


Odloženo

Efes - Real Madrid
Fenerbahče - Armani


Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija