• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2023

11:29

ZVEZDA UPRSKALA, ALI NIJE KRAJ! Evo šta čeka VEČITE u borbi za LIDERSKU poziciju! Paklen raspored za Partizan, crveno-beli im vire u dvorište!

Starsportphoto

Košarka

ZVEZDA UPRSKALA, ALI NIJE KRAJ! Evo šta čeka VEČITE u borbi za LIDERSKU poziciju! Paklen raspored za Partizan, crveno-beli im vire u dvorište!

Podeli vest

Nakon spektakularnog košarkaškog derbija, Partizan je prvi na tabeli sa dve pobede više od Crvene zvezde, ali daleko od toga da je borba gotova.

Izabranici Željka Obradovića su posle velikog preokreta očitali lekciju pulenima Duška Ivanovića u petom večitom derbiju ove sezone, a drugom u ABA ligi pobedivši 82:71. Ovim trijumfom Partizan se osamio na vrhu tabele sa 19 pobeda i dva poraza dok crveno-beli uz jedan odigran meč manje imaju 17 trijumfa i tri poraza.

Ostalo je da se odigra još pet kola, uz još jedan meč koji Crvena zvezda čeka još od trećeg kola kada je odložena utakmica crveno-belih u Ljubljani sa Cedevita Olimpijom. Zvezda je pobedila prvi derbi ove sezone u ABA ligi 90:74, drugi je izgubila 82:71, što znači da i dalje ima bolji međusobni skor. U slučaju da do kraja sezone uspe da izjednači broj pobeda koji ima Partizan, Crvena zvezda bi završila na vrhu ABA lige i imala bi prednost domaćeg terena u kompletnom plej-ofu!

Foto: Starsportphoto

 

Sa druge strane, crno-belima u Evroligi slede utakmcie sa Anadolu Efesom, Olimpijakosom, Barselonom i Realom, što će bez sumnje uticati na tim koji u ABA ligi ih čeka paklen raspored! Nakon "večitog derbija" sledi duel sa ekipom Budućnosti u "Morači", koji juri treće mesto i bori se sa Cedevita Olimpijom za tu poziciju na tabeli.

Nakon toga u "Beogradsku arenu" 26. marta dolazi Cedevita Olimpija, ekipa koja je prošle godine dva puta dobila Partizan, a ove godine su pored Zvezde jedina ekipa koja je savladala crno-bele u regionu. I tu nije kraj teškim izazovima, jer sledi gostovanje ekipi FMP-a, a onda na svom terenu dočekuju Igokeu, a u poslednjem kolu će snage odmeriti sa Zadrom! Partizan u slučaju jednog poraza daje šansu Zvezdi da ih pretekne na tabeli...

Foto: Starsportphoto©

 

Partizanov raspored:

19.03 Budućnost - Partizan
26.03 Partizan - Cedevita Olimpija
03.04. FMP - Partizan
07.04 Partizan - Igokea
14.04 Zadar - Partizan

Crvena zvezda je samoj sebi zakomplikovala život, ali ne samo zbog poraza od Partizana! Mogao bi skupo da košta Ivanovićeve izabranike poraz u prošlom kolu u Zagrebu od Cibone. Ovako će morati da se nadaju kiksu ljutog rivala! U Evroligi Zvezda takođe ima teške utakmice jer igraju sa Baskonijom, Barselonom, Valensijom i Asvelom, ali su samo matematički još u igri za Top 8, jer su im potrebne sve pobede do kraja!

Foto: Starsportphoto

 

Kada se radi o ABA ligi, prvo im dolazi Studentski centrar u goste u "Pionir", potom igraju sa Mornarom u "Topolici", a zatim sledi gostovanje Megi u "Hali sportova". Nakon toga gostuju u Čačku ekipi Borca 7. aprila, a poslednja je utakmica sa Splitom u "Pioniru" nedelju dana kasnije.

Foto: Starsportphoto

 

Moraju da odigraju košarkaši Zvezde i meč sa Cedevita Olimpijom, koji je zbog korona virusa u timu iz Slovenije odložen i od trećeg kola se čeka da se odigra. Zvezda više nema pravo na grešku!

Zvezdin raspored:

19.03 Crvena zvezda - Studentski centar
26.03 Mornar - Crvena zvezda
03.04 Mega - Crvena zvezda
07.04 Borac - Crvena zvezda
14.04. Crvena zvezda - Split

+odloženi meč/ Cedeivta Olimpija - Crvena zvezda

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija