• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2023

15:00

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Željko Rebrača: Vučićević se bori za slobodu! Želim mu da se što pre vrati kući, svojoj porodici!

Aleksandar Jovanović Cile

Košarka

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Željko Rebrača: Vučićević se bori za slobodu! Želim mu da se što pre vrati kući, svojoj porodici!

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević otišao je danas na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne zbog verbalnog delikta.

Dragan J. Vučićević dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Iako je Vučićević na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Željko Rebrača želi da se Dragan J. Vučićević što pre vrati porodici.

- Mislim da je sve otišlo predaleko, nije do toga trebalo da dođe. Ali, svaki čovek ima pravo da iskaže revolt ili neslaganje sa nečim na svoj način. Vučićević je srčan čovek, pokazao je svoje mišljenje na malo radikalniji način. On se bori za slobodu svojih reči. Svi smo od krvi i mesi, imamo pravo da nešto pokažemo i kažemo na svoj način. On je to uradio na malo drugačiji način što bi možda neko drugi. Želim mu da se što pre vrati kući, svojoj porodici - poručio je Željko Rebrača. 

Foto: Starsportphoto

Željko Rebrača želi da se urednik Informera što pre vrati porodici

 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Glavni i odgovorni urednik Informera se pozdravlja sa porodicom pre odlaska u zatvor

Otišao je na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede - rekao je Vučićević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Kako je već ranije rekao, obavestio je zatvorsku upravu da stupa u štrajk glađu.

Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede - rekao je Vučićević neposredno pre ulaska u zatvor.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 1 godinu

Nije mu bilo lepo sto je ono napisao za mladjeg glumca Janketica. Janketic nista nije rekao sto nije istina, a da je i snimao serije koje placa drzava, pa sta je tu cudno, covek je drzavljanin Srbije i radi u istoj. Sto se tice tuzilastva i sudstva, tj. svih drzavnih institucija, e tu vlada ono najgore u Srbiji i radi se sta se pozeli. Ne znam pre koji bih primer naveo, jer ih ima mnogo i opravdao reci gospodina Janketica. Izmedju ostalog, da li se secate hapsenja Miskovica, svih dozaka i onda pustanja na slobodu i svega toga guranja pod tepih? Da li se secate ubistva devojke na pesackom prelazu koju je ubio sin Zeljka Mitrovica i kakvu je kaznu za to dobio, tj. kakav je odmor u inostranstvu dobio? Svakodnevno srecem ljude koji imaju neki problem sa drzavom, pritom taj problem nije ni blizu veliki kao sto imaju neki pojedinci privilegovani, ali kola se ne lome na tim pojedincima nego na obicnim ljudima. Neko je duzan milionske iznose drzavi, pa moze nekako da se "dogovori" i izbegne obavezu placanja istog, a neko je duzan za komunalije 100e i ceka izvrsitelje.. Zao mi je Vucka, nadam se da nece robijati zbog reci i da ce se ponoviti sudjenje. Ali isto tako mislim da svako ima pravo izneti svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo necim, kao sto je u ovom slucaju Janketic i da ga zbog toga niko nece lincovati i napadati..

NekoKo

pre 1 godinu

Da sam gispodin Vučićević od ovakvih bih bežao što dalje. Šifra vazelin.

Gošun

pre 1 godinu

Ne ulazim u to zbog čega nije platio, kad je mogao, ima sredstava, a razumem da on na taj način hoće da skrene pažnju i bori se protiv neke sudske nepravde koje ima svakoga dana, i lično sam iskusio istu, i to,, debelo". Nameštanja, pritisci na sudstvo, sudije kao i korumpiranih sudija ima svuda, i tome treba stati na put i svesti na što manju moguću mjeru, jer ovo je zaista neizdrživo...

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija