• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2023

18:19 >> 19:04

SRBIJA  JE SVETSKI ŠAMPION! Naši basketaši posle DRAMATIČNE ZAVRŠNICE SAVLADALI AMERE

printscreen Twitter

Košarka

SRBIJA JE SVETSKI ŠAMPION! Naši basketaši posle DRAMATIČNE ZAVRŠNICE SAVLADALI AMERE

Podeli vest

Basketaši Srbije odbranili su svetsku titulu u ovom takmičenju.

Srbija je danas u finalu u dramatičnoj završnici bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19.

Bolje su Amerikanci ušli u ovaj meč, naravano najviše se isticao njihov najbolji igrač Fredet koji posebno gađao šuteve za dva poena.

Stalno su Amerikanci vodili,  naši momci su pokušavali da ih stignu, ipak nisu uspevali u svojoj nameri.

Amerikanci su u dva navrata imali plus 3,  ipak jedan od ključnih momenata je bio kada je Stojačić pogodio za dva, pa za jedan poen.

Uspeli smo da stignemo do izjednačenja kada je bilo 19:19, a zatim su usledila dva naša poena koja su nam donela titulu.

Srbija je tako odbranila titulu od prošle godine i postali šesti put šampion sveta.

Zlatna medalja na Svetskom prvenstvu nam je takođe donela učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

SRBIJA-SAD 21:19

 

UŽIVO:

7. minut - Pogađa Stojačić  za dva (19:19). Majstorović pogađa za jedan poen (20:19). Srbija je svetski prvak (21:19)

6. minut - Fredet je postigao dvojku, a zatim Majstorović pogađa za jedan poen, međutim nova dvojka Fredetea (15:18). Pogađa Fredet, a zatim dva poena Stojačića (17:19)

5. minut - Pogađa dva slobodna bacanja Dilan Trevis (10:12). Nakon toga Vasić je pogodio svoj peti poen (11:12). S druge strane Beri je pogodio dva slobodna bacanja,  a zatim dva poena Stojačića (13:14). Nakon toa ponovo je pogodio Stojačić (14:14)

4. minut - Dvojka Fredeta, a zatim Majstorović uzvraća istim udarcem ( 7:9). Novi poen Trrevisa, a onda je precizan bio Vasić (8:10). Druga dvojka Majstorovića (10:10)

3. minut - Precizan Dilan Tejvis pod faulom, a zatim je pogodio pogodio slovodno bacanje.  S druge strane bio Vasić je postigao koš-faul, ipak nije pogodio slobodno bacanje (4:5). U sledećem napadu pogađa Vasić, zatim dvojka Berija (5:7)

2. minut - Novi koš Srbije, ali Fredet odmah izjednačuje (3:3)

1. minut - Imao je Branković otvoreni šut za dva poena ali nije uspeo. S druge strane odmah je to kaznio Fredet. U napadu Srbije, Branković je pod faulom postigao koš,  a zatim je bio precizan sa linije sa slobodnih bacanja (2:2)

18.20 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Srbije i Sjedinjenih Američkih država u finalu Svetskog prvenstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da sam

pre 10 meseci

Da sam Jokić ili bilo koja od bivših naših igrača u NBA ugostio bih naše "trojkaše 3 na 3" da mi budu gosti mesec dana. Hajde da vidimo da li će nekome od njih to pasti na pamet? Divac, Stojković, Jarić, Bogdanović,... ima ih još. Imaju milione, a u svom rangu takmičenja nisu postali uzastopni svetski šampioni. Bravo momci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija