• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2023

13:26

Grujin progovorio o Partizanu: Klub je sada u nadležnosti Košarkaškog saveza

Starsportphoto

Košarka

Grujin progovorio o Partizanu: Klub je sada u nadležnosti Košarkaškog saveza

Podeli vest

Direktor Košarkaške lige Srbije, Aleksandar Grujin, govorio je o potencijalnom neigranju Partizana u domaćem prvenstvu treću godinu zaredom.

Aleksandar Grujin je govorio o odnosu na relaciji Partizan - Košarkaška liga Srbije, nakon što je Komisija za izdavanje licenci za učešće u domaćem prvenstvu, odbila zahtev crno-belih  da sledeće godine zaigraju u KLS.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Grujin

Kako kaže direktor KLS-a, Grujin, Partizan nije dostavio dokaze o izmirenim dugovanjima prema Košarkaškom savezu Srbije (KSS) i Regionalnom košarkaškom savezu (RKS) i samim tim, "parni valjak" prelazi u nadležnost te dve organizacije.

Partizan, Sloga, Sloboda, Radnički i OKK Novi Pazar, koji nisu dobili dozvolu Komisije KLS, imaju pravo žalbe Košarkaškom Savezu Srbije, tačnije Upravnom odboru KSS. Dakle, dobijanje dozvole za igranje u KLS za spomenutih pet klubova, među kojima je, dakle i Partizan, sada je u nadležnosti KSS - poručuje za Sport klub Grujin.

Iako nije predao potrebnu dokumentaciju KSS-u, Partizan je uredno izmirio dugovanja na ime izrečenih kazni za neigraje u KLS-u prošle i ove godine.

Foto: Starsportphoto

Crvena zvezda - šampion KLS ove sezone

Zbog toga, nije poznato na ime kojih trenutnih dugovanja Komisija Košarkaškog saveza, na čelu sa predsednikom Jugoslavom Jevtovićem, nije  uslišila molbu Partizana da nastupi u prvenstvu sledeće sezone. 

- Partizan je, kao i svi klubovi KLS, dobio poziv da podnese zahtev za dobijanje dozvole za sezonu 2023/24. i dostavi svu neophodnu dokumentaciju, imao je, naravno, tu obavezu kao i ostali učesnici. Nažalost, nije ispunio sve propisane uslove, kao ni Sloga, Sloboda, Radnički  i OKK Novi Pazar - jasan je Grujin.

Iz tima iz Humske se već priprema žalba, a prvi čovek Košarkaške lige Srbije dodaje da se nada da će sve prepreke biti otklonjene i da će sve ekipe dobiti pravo nastupa iduće sezone.

Svakako da Partizan i preostala četiri kluba, koji nisu dobili dozvolu, imaju pravo žalbe. Videćemo kakav će ishod da bude, odnosno koju odluku će da donese Upravni Odbor  Košarkaškog saveza Srbije, nadam se da će klubovi ispraviti sve nepravilnosti, odnosno izvršiti svoje finansijske obaveze i da će odluka Upravnog Odbora  biti pozitivna za sve navedene klubove - optimističan je Grujin.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija