• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

13:10

Srbija u subotu kreće na SP, kakvi su joj krajnji dometi?

Starsportphoto

Košarka

Srbija u subotu kreće na SP, kakvi su joj krajnji dometi?

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu (14.00, RTS 1) započinje Svetsko prvenstvo, a protivnik će biti selekcija Kine.

Osim ekipe koju predvodi Aleksandar Đorđević, rivali u grupi će biti Južni Sudan i Portoriko, a naša ekipa je, bar se tako čini, u Manilu stigla vrlo spremna!

Foto: Starsportphoto

 

 

Od sedam prijateljskih utakmica, naš tim dobio je šest, samo je jednu izgubio. Reč je o meču protiv Italije na Akropolis kupu, gde je naš tim poražen sa samo poenom razlike. Od našeg tima videli smo zaista mnogo, iako većina ljubitelja košarke to nije očekivala.

Podsetimo, za Srbiju na Svetskom prvenstvu neće igrati mnogi igrači, poput Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića, Ognjena Jaramaza i Nemanje Nedovića.

Leto je počelo upravo pričom o otkazima, povredama i problemima sa kojima se susrela reprezentacija. Sa druge strane, selektor Pešić i njegovi saradnici odlučili su da rade mirno i u tišini, o čemu svedoče i utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom, iza zatvorenih vrata u "Areni".

Foto: Starsportphoto

 

 

Već tada su krenule raznorazne teorije zavere da se nešto krije, ali prava istina je da je ekipa želela da radi u miru i tišini i bez velike euforije.

Usledio je, potom, Akropolis kup u Grčkoj, gde je savladan domaćin, ali je ekipa doživela poraz od Italije. "Azuri" jesu slavili sa jedan poen razlike, ali već tada se videlo da ova ekipa koju je odabrao Pešić "ima dušu" i da može mnogo.

Usledili su mečevi sa Portorikom, Kinom i Brazilom, gde su ostvarene sve tri pobede. Portoriko je pao rutinski, Kina manje-više u istom ritmu, dok je možda i najveća pobeda ostvarena protiv Brazila - dramatična završnica i to bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova.

I to svega nekoliko dana pre starta turnira! Selektor Pešić održao je konferenciju u kojem je izjavio da je ekipa spremna, kako on kaže "kao zapeta puška".

Pa, onda, da vidimo "orlove" na delu!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija