• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

07:59

Krenula žurka u Manili! Svi za jednoga, jedan za svi! (VIDEO)

sofija

Košarka

Krenula žurka u Manili! Svi za jednoga, jedan za svi! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Srbije danas u Manili igraju protiv Kanade (10:45) u polufinalu Svetskog prvenstva, a navijači naše selekcije u fenomenalnom raspoloženju dočekuju ovaj meč.

Srpske pesme i muzika trešte na ulicama Manile, navijači našeg nacionalnog tima su opremljeni rekvizitima sa natpisom "Svi za jednoga, jedan za svi", sada već čuvenom rečenicom selektora Svetislava Pešića, a nacija sa nestrpljenjem iščekuje početak ovog duela.


Srbi se tradicionalno okupljaju u istom baru na šetalištu pored vode. Ima ih iz svih krajeva Srbije, kao i onih koji žive u drugom zemljama Evrope i van nje, preuzmu gotovo ceo kafić, a gosti se dočekuju sa hlebom i solju. 

Navijači su sve vreme bili velika podrška našim momcima u Manili, a nema sumnje da će ih i danas fanatično bodriti do poslednje sekunde, a ako se po jutru dan poznaje, reprezentativci Srbije će uživati kao nikada do sada na Filipinima.

Foto: Informer

 

 

Srbija je briljantnom igrom u četvrtfinalu savladala Litvaniju i plasmanom među četiri najbolja tima obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu, a sada ima priliku da napravi "korak više" i eventualni prolazom u finale obezbedi medalju.

Selektor našeg nacionalnog tima istakao je u uoči ovog duela koliko ceni Kanadu.

- Nemačka jeste ekipa koja je jedina bez poraza, ali je za mene Kanada kompletan paket i najbolja ekipa. Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj u načinu kako igraju. Igraju mnogo drugačije u odnosu na Sjedinjene Američke Države. Igru su prilagodili FIBA pravilima bolje nego Amerikanci. Za razliku od nekih ekipa koje imaju individualni kvalitet, oni igraju odbranu. To otežava i pripremu utakmice - rekao je Svetislav Pešić novinarima u Manili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija