• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

22:16

Derbi ponovo Partizanu! Kaminski blistao, Avramović sjajan kada je najbitnije

Starsportphoto

Košarka

Derbi ponovo Partizanu! Kaminski blistao, Avramović sjajan kada je najbitnije

Podeli vest

Košarkašima Partizana pripao je i drugi ovosezonski derbi! Izabranici slavnog trenera Željka Obradovića nakon duela u Evroligi u prošli četvrtak, slavili su i u 5. kolu ABA lige rezultatom 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:24).

Još jedna dramatična i mučna utakmica za sve navijače, puna preokreta, pripala je crno-belima nakon više od dva sata i 16 minuta koliko je trajala.

Oslabljena su bila oba tima, ali je Partizan opravdao ulogu favorita i ostvario bitnu pobedu kada je u pitanju regionalno takmičenje i trka za prvo mesto sa Zvezdom, s obzirom da je neočekivano izgubio od Mege u prošlom kolu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je sjajni novajlija Frenk Kaminski sa 22 poena, a dvocifren je bio takođe novi član kluba iz Humske Pi Džej Doužer sa 12, dok je Ledej imao jedan više. Aleksa Avramović je standardno bio sjajan kada je to najpotrebnije i završio je meč sa 15 poena, a dvocifren je bio i Danilo Anđušić sa 11.

Na drugoj strani blistao je Šabaz Nejpir sa 23 poena i posebno se istakao u drugom poluvremenu kada je poveo Zvezdu ka preokretu, koji se na kraju ipak nije dogodio, pa je novi trener kluba sa Malog Kalemegdana, Grk Janis Sferopulos, za samo osam dana koliko je na klupi upisao i drugi poraz u derbiju.

Foto: Starsportphoto

Dobili dva derbija u pet dana: Košarkaši Partizana

 

Uoči drugog derbija sezone, Arena se punila polako, ali sigurno, a atmosfera je do početka meča bila mirna. Nešto više od 20.000 ljudi standardno je zviždalo kada su protivnički igrači izlazili na teren, a ovacije od “grobara” dobio je kapiten Kevin Panter, koji zbog problema sa obe noge nije igrao.

Crno-beli bili su i bez Mateuša Ponjitke koji od ranije odsustvuje, dok na drugoj strani nije bilo Branka Lazića, Nemanje Nedovića i Adama Hange koji se povredio prošlog četvrtka.

Lake poene postizao je Bolomboj pod košem na startu meča, a uz trojku Giedraitisa brzo su stigli do 11:4 što je Željka nateralo na prvi tajm-aut.

Navijači su već počeli da besne zbog sudijskih odluka što se često dešavalo i u nastavku.

Tajm-aut popularnog Žoca sabrao je njegove izabranike pa su ubrzo izjednačili - 11:11.

Međutim, nisu uspeli i da povedu jer je, između ostalih, Miloš Teodosić trojkom utišao Arenu, promašio je potom Ledej, da bi Giedraitis pogodio za plus deset.

Navijači su nastavili da besne zbog sudijskih odluka, najpre kada je Doužeru dodeljen faul, a onda i Smajliju nad Jagom, zbog čega je Arena drhtala od zvižduka na kraju prve četvrtine, koju je dobila Zvezda zahvaljujući dominaciji u reketu i timskoj igri.

Međutim, početak druge četvtrtine nagovestio je da se crno-beli sigurno neće predati, a počela je poenima Doužera koji je bio jedan od zaslužnijih za preokret koji je usledio.

Najpre je trojka Ledeja vratila domaći tim u život, uključio se i Uroš Trifunović bitnim poenima, a prvi put poveli su crno-beli trojkom Frenka Kaminskog.

Nisu se dali crveno-beli, a na ruku Partizanu nije išlo to što je do tada odičan Kaminski već imao tri faula.

Nije to sprečilo crno-bele da odu na poluvreme sa prednošću, Ledej je kaznio grešku Teodosića, a Avramović je, kao i u prvom derbiju, bio nezaustavljiv, samo ovog puta u drugoj četvrtini. Neutralisali su Žocovi izabranici učinak Zvezde u reketu iz prve četvrtine, a tim grčkog trenera Sferopulosa drugu je izgubio sa 30:11, pre svega i zbog toga što nisu pogodili nijedan šut sa distance, a izgubljenih lopti za 20 minuta imali su 11.

Proključala je Arena odmah na startu treće četvrtine kada je kapiten u odsustvu Pantera, Danilo Anđušič dao trojku, vratio ju je Geadritis, ali su Smailagić, a potom i Aleksa, trojkama napravili delirijum na tribinama.

Pridružio im i Naneli i domaći tim u jednom momentu imao je i plus 19, pa ništa nije ukazivalo na ono što je usledilo.

Razigrao se van svih očekivanja Šabaz Nejpir koji je bio loš i u prvom derbiju ove sezone i u prvom delu drugog derbija, ulazak Majka Tobija u igru bio je takođe dobar potez Sferopulosa i pred odlučujučih deset minuta Zvezda je imala odlične šanse da se vrati jer je dogurala do jednocifrene razlike.

Dramatičnu završnicu odmah je najavio trojkom od strane “grobara” omraženi Miloš Teodosić. Isto je uskoro pošlo za rukom i Davidovcu iako je u tim momentima Partizan koketirao sa dvocifrenom prednošću.

Jagova trojka preko ruke Doužera dovela je do minus šest, a situaciju je dodatno dramatizovao Kaminski kada je posle faula Teodosića i tehničke za klupu Zvezde promašio dva od tri bacanja na pet minuta i 41 sekunda do kraja. Treće je pogodio za svoj 20. poen i plus sedam, a drama je nastavljena.

Sve teže je dolazio Partizan do koša, bilo je protraćenih napada na obe strane, ali onda je Kaminski postigao nove poene, dok je Aleksa ukrao Teodosiću loptu i pogodio za novu dvocifrenu prednost.

Uzvratio je sjajni Nejpir, a Ledej je trojkom na 1.34 do kraja na asistenciju Avramovića, ispostavilo se, stavio tačku na meč. Tri slobodna bacanja ovaj dvojac pogodio je na devet sekundi do kraja kada je Teodosiću dosuđena tehnička i slavlje pune Arene je uveliko moglo da počne.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija