• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2023

10:16

Zvezda ruši negativnu tradiciju, Partizan želi brejk u paklu Kaunasa! Nastavlja se Evroliga, evo kakve su šanse "večitih"

Starsportphoto

Košarka

Zvezda ruši negativnu tradiciju, Partizan želi brejk u paklu Kaunasa! Nastavlja se Evroliga, evo kakve su šanse "večitih"

Podeli vest

Srpski predstavnici imaju dobre šanse da zabeleže pobede u elitnom evropskom takmičenju.

Najjače košarkaško takmičenje Evroliga nastavlja se utakmicama 14. kola, a na teren će prvi izaći košarkaši Crvene zvezde i Partizana! Crveno-beli večeras (19.00, Sport klub 2) u beogradskoj "Areni" dočekuju berlinsku Albu, dok u istom terminu (19.00, Sport klub 1) crno-beli gostuju ekipi Žalgirisa u Kaunasu.

Utisak je da oba srpska predstavnika imaju jako dobre šanse da zabeleže trijumfe u eliti. Zvezda čeka jedan od dva najlošija tima u Evroligi, s obzirom na to da je Alba trenutno na skoru od dve pobede i čak 11 poraza. Međutim, tradicija nije uz ekipu Janisa Sferopulosa, pošto punih osam godina nije savladala "albatrose" na domaćem terenu.

Foto: Starsportphoto

 

 

U poslednje tri utakmice u Beogradu pobeđivala je Alba - 2020, 2021. i početkom ove godine. Bili su to vrlo bolni porazi za Zvezdu, naročito onaj iz marta ove godine, kada su i zvanično ugašene nade da tadašnji tim Duška Ivanovića može u plej-of.

Ovog puta, Zvezda ne bi smela da kiksne. Iako je na vrlo skromnom skoru od četiri trijumfa i devet poraza, na domaćem terenu uglavnom pobeđuje slabije od sebe, a tako bi trebalo da bude i protiv berlinskog sastava. Svesne toga su i kladionice, pa je kvota na trijumf Zvezde svega 1,18, dok je na Albu čak 5,00.

 

PARTIZAN IMA ŠANSU

NA TEŠKOM GOSTOVANJU

 

U istom terminu, samo u Kaunasu, na teren izlaze i košarkaši Partizana. Ekipa Željka Obradovića igra u sjajnoj formi u poslednje vreme i ima skor od sedam pobeda i šest poraza. Padali su redom Panatinaikos, Monako i Armani, ali navijači čekaju veliki skalp u gostima. Crno-beli su na strani dobili samo skromni Asvel u 2. kolu, a veliku šansu za trijumf imaće večeras.

Foto: aba liga

 

 

Iako je Žalgiris poznat po sjajnoj atmosferi na domaćem terenu, u poslednje vreme igra u lošoj formi. Na to se nadovezuju povrede bitnih igrača, poput Arnasa Butkevičijusa i Lukasa Lekavičijusa. Mada, ni Partizan ne može da se pohvali pozitivnom kadrovskom situacijom, pošto su van stroja Aleksa Avramović i Uroš Trifunović, a povrede su imali Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz i Zek Ledej.

- Svako naredno gostovanje je najteže. Tako je ovog puta. Žalgiris je tim koji izvanrednu odbranu, koji ima jasne ideju kako i gde da napadne. Imaju ogromnu energiju, kako u odbrani tako i napadu. Sigurno će biti teška utakmica, hala uvek ispunjena do poslednjeg mesta - poručio je Željko Obradović pred današnji meč.

Bukmejkeri su prilično neodlučni kada je u pitanju ovaj duel, pošto vrlo blagu prednost daju Žalgirisu. Kvota da će domaći tim slaviti iznosi oko 1,87, dok je na Partizan 1,94. Primera radi, juče su kvote bile potpuno izjednačene (1,91), a pojedine kladionice daju prednost i crno-belima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija