• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Crvena zvezda Real Partizan Valensija Evroliga

19.12.2023

11:55

Srpsko-španski košarkaški rat! Večiti u 15. kolu Evrolige imaju rivale sa Pirineja!

Starsportphoto

Košarka

Srpsko-španski košarkaški rat! Večiti u 15. kolu Evrolige imaju rivale sa Pirineja!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Real Madrid od 19 časova (Sport klub 1), u okviru 15. kola Evrolige u “Beogradskoj areni”, dok igrači Partizana duplo kolo elitnog takmičenja otvaraju duelom protiv Valensije od 21 sat na gostovanju.

Crvena zvezda u Areni dočekuje Real Madrid predvođen Fakundom Kampacom, dok će crno-beli pokušati da seriju od četiri evroligaške pobede nastave u Valensiji.

Koliko je težak posao pred crveno-belima, najbolje govori podatak da su izabranici Čus Matea od poslednjih 30 utakmica izgubili samo dve, i to od Fenerbahčea i Unikahe. 

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Vraća se Kampaco

 

"Kraljevski klub" predvodiće Fakundo Kampaco, koji je prošle godine nosio Zvezdin dres i u rekordnom roku stekao status miljenika "delija". Sigurno će biti dočekan ovacijama, ali kad krene meč, crveno-beli će gledati kako da stignu do novog trijumfa, koji bi ih održao u borbi za plasman u top osam.


- Najvažnije je da dobijate utakmice kada niste na 100 odsto, kao što mi nismo jer nemamo sve igrače na raspolaganju. Što se mene tiče, najbitnije je da se svi igrači oporave od povreda. Protiv Studentskog centra vratio se Adam Hanga, još čekamo Branka Lazića. Naravno, ambicije tima kao što je Crvena zvezda jesu velike. Tim počinje da usvaja nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar za poboljšanje naše igre. Ovaj tim želi da se bori za najviše ciljeve u svim takmičenjima. To ćemo da pokažemo sutra - rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Kladionice vide Real kao apsolutnog favorita i kvota na pobedu "kraljevskog kluba" kreće se oko 1,35, dok se trijumf crveno-beli vrednuje koeficijentom 3,2. 


S druge strane, Partizan kao četvrtoplasirani tim Evrolige favorizovan je u odnosu na Valensiju, bez obzira što je gost, pa je kvota na pobedu crno-belih 1,8, dok je na španski klub 2,05.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 


Izabranici Željka Obradovića imaju sedam uzastopnih pobeda, od čega su četiri u Evroligi, ali su na gostovanje u Španiju otišli bez povređenih Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

 

Foto: aba liga

 

 

 

Jović pretnja

Iskusni stručnjak je iz redova domaćeg tima apostrofirao srpskog reprezentativca Stefana Jovića kao najveću opasnost.

- Anđušić nije trenirao, ali ide s nama na utakmicu. U Beogradu su ostali Trifunović i Avramović, pa smo u Španiju doputovali sa 13 igrača. Svesni smo da Valensija ima sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Imaju Jovića, on igra za tim i izvanredan je košarkaš. Ove sezone igra odlično. Pored njega bitna karika je i Kris Džons. Oni igraju pametno zbog njega jer daje dozu čvrstine celoj ekipi. Izjednačeni smo negde kada se sve sabere, ali nadam se našoj pobedi - rekao je Obradović.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija