• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

18:54

Tragedija! Umro košarkaš koji je igrao na Mundobasketu

EPA Images

Košarka

Tragedija! Umro košarkaš koji je igrao na Mundobasketu

Podeli vest

Tragične vesti stižu iz Venecuele, košarkaš i reprezentativac te zemlje Garli Sojo iznenada je preminuo u 24. godini.

Kako nezvanično prenose mediji iz Venecuele mladi košarkaš je doživeo epileptični napad, a u tom trenutku je bio sam kod kuće, što je na kraju bilo fatalno. 

Momak rođen 23. septembra 1999. godine igrao je na poziciji plejmejkera, a poslednji klub za koji je nastupao je bio Bronkos de Karakas. Sa južnoameričkom selekcijom je učestovao na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Manili, gde je Venecuela u generalnom plasmanu zauzela 30. mesto.

Košarkaški savez Venecuele se oprostio od mladog igrača.

- Duboko žalimo zbog smrti Garlija Sojoa, reprezentativca i izuzetnog čoveka, koji je imao velike ambicije u košarci. Garli je bio s nama u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2021, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, na Mundobasketu 2023. i na Panameričkim igrama u Santijagu 2023. gde je osvojio srebrnu medalju. Upućujemo saučešće porodici, prijateljima, rodbini i celoj sportskoj zajednici zbog ovog osetljivog i nenadoknadivog gubitka - stoji u objavi tamošnjeg Saveza.

 

 

Sojo je na pomenutom Mundobasketu u Manili prosečno beležio 12,4 poena po meču, a najbolju partiju pružio je protiv Japana kojem je ubacio 20 poena.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija