• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

18:00

Dan kada je Beograd goreo! Rukometašice donele Srbiji srebro pre 10 godina

Starsportphoto

Ostali sportovi

Dan kada je Beograd goreo! Rukometašice donele Srbiji srebro pre 10 godina

Podeli vest

Ženska seniorska reprezentacija Srbije upisala se zlatnim slovima na današnji dan u istoriju srpskog sporta od osamostaljivanja osvojivši srebro na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu 2013.

Ne samo što su ostvarile jedan od najvećih uspeha ženskog sporta naše zemlje, već je donedavno, ta publika u Beogradskoj areni držala svetski rekord po posećenosti. Sve je bilo u znaku rukometa, a preko 22.000 ljudi bodrilo je rukometašice. Da je bilo više mesta, bilo bi ih i više.

Na putu do zlata izabranice Saše Boškovića zaustavile su raspoložene Brazilke, ali takav ishod finala nije umanjio neverovatan uspeh.

Srbiju su tada predstavljale Katarina Krpež, Jelena Popović, Andrea Lekić, Jelena Živković, Sanja Damnjanović, Jelena Erić, Jovana Risović, Sanja Rajović, Svetlana Ognjenović, Biljana Filipović, Katarina Tomašević, Jelena Nišavić, Jovana Stojiljković, Kristina Liščević, Dragana Cvijić i Marija Lojpur.

Tada najmlađa u reprezentaciji, a danas kapitenka nove generacije srpskih rukometašica, golmanka Jovana Risović, sa istom emocijom evocira uspomene sa tog prvenstva.

- Ponosna sam što sam bila deo istorije srpskog ženskog rukometa. Sama pomisao i sećanje na 2013. u meni budi razne emocije. Rečima se ne može opisati ta želja u ljudima tada da dođu da nas bodre, što nas je i dovelo do svetskog rekorda - rekla je Risovićeva. 

Od adrenalina, nije se spavalo pred najbitnije utakmice.

- Mnogo je anegdota iz tor perioda, nekih se više i ne sećam, ali jedna stvar mi je ostala u sećanju. Nismo mogle da zaspimo do pet, šest satu ujutru od uzbuđenja. Moja cimerka Jovana Stojiljković i ja smo jedno veče izašle do recepcije i videle da većina devojka ima isti problem, ali sve te stvari su gradile zajedništo i timski duh među nama koji je doneo ovu medalju - zaključila je Risovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15