• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

12:19

Duljaj otvorio dušu: O svlačionici, pričama "čiji je", Željku Obradoviću...

ATA Images

Partizan

Duljaj otvorio dušu: O svlačionici, pričama "čiji je", Željku Obradoviću...

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana stišava euforiju posle osvajanja titule jesenjeg prvaka

Trijumf nad Crvenom zvezdom (2:1) u 171. večitom derbiju vratio je osmeh na lice svima u klubu iz Humske, pogotovo navijačima crno-belih.

"Parni valjak" je na zimsku pauzu otišao kao lider na tabeli, sa bodom više u odnosu na najvećeg rivala, ali Igor Duljaj (44) naglašava da to apsolutno ništa ne donosi.

- Ne znam šta znači jesenja titula. Ne znam ko je to izmislio. Ništa ne daje. Samo da budete mirni dok ne dođe prva sledeća utakmica. Svestan sam da prvi put kad dođete do neuspeha sve pada u vodu. Bitno je da mi budemo jedinstveni, da znamo šta hoćemo, a ne da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Evropa je mnogo iznad nas - rekao je Duljaj tokom gostovanja na televiziji "Prva".

Foto: ATA Images

 

Mladi stručnjak je posebno apostrofirao sjajnu atmosferu u timu, porodični ambijent, gde svi momci dišu kao jedan, što ih je i dovelo do toga da sruše šestostrukog uzastopnog prvaka države.

- Rekao sam igračima da me ne zovu nikakvim misterom, mogu Duki, Igore, šefe, kako god. Važno je samo da smo otvoreni jedni prema drugima. Napravili smo zajedništvo, atmosferu, što je izuzetno važno. Postoji ekipa igrača koji drži svlačionicu na okupu i odradili su veliki deo posla za mene - poručio je Duljaj.

On je dodao da je najveći oslonac ima u najiskusnijim igračima, poput Bibarsa Natha i Nemanje Nikolića, koji su posle derbija zagrljeni slavili pobedu i vodili navijanje sa pristalicama sa istočne tribine.

- Važno je da napomenem kako rade, kako pristupaju svakom treningu. Ovih nekoliko meseci nismo imali nijedan problem u timu. Uvek može da bude nešto, da neko ode manje ili više srećan sa treninga, to svako ima pravo, ali je važno da budete otvoreni prema igračima i da ih nikada ne lažete. Ako im nešto obećate, to morate da ispunite. Ukoliko ne možeš da živiš i radiš pod pritiskom, onda ni ne treba da se baviš ovim poslom - jasan je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

 

Kormilar crno-belih imao je zanimljive reakcije tokom duela sa Zvezdom, veoma emotivno je vodio ceo meč pored aut-linije, a način na koji je slavio vrlo brzo je izazvao lavinu pozitivnih komentara po društvenim mrežama.

- To su emocije. Čovek ne može da ih sakrije. Svi smo mi ljudi, legitimno je to. Tek posle utakmice pogledam i vidim na koji način se radujem. Ali, ne želim da ponižavam nikoga. Samo pokazujem ljubav prema Partizanu, igračima, navijačima koji su tu da nas podrže. Rekao sam šta tražim, disciplina je baza svega u životu, ne samo u sportu - objasnio je Duljaj.

Nekada borbeni vezista je otkrio sa kim voli da se posavetuje i kako se "štiti" od raznih priča i komentara.

- Napravio sam zid oko sebe što se tiče komentara, mišljenja drugih. Uvek sam slušao ljude koje cenim poput Petrića, Mirkovića, Tumbakovića... Mnogo su mi pomogli. Nikad nisam bežao na prvu prepreku, znao sam da život nije lak i da moramo da pobegnemo iz zone komfora. Partizan može mnogo da vam oduzme, ali i da vam pruži - podvukao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

 

Šef struke "parnog valjka" praktikuje i često da ode na evroligaške mečeve u Beogradsku arenu i podrži košarkaše, bez obzira što odnosi između čelnika FK i KK Partizan nisu najbolji.

- Navijače ne možete nikad da prevarite. Oni će uvek prepoznati kad neko radi. Prepoznali su da igrači "ginu" na terenu i to na pošten način. Tražio sam da idemo zajedno da podržimo košarkaše. Mi smo familija, jedna kuća. Partizan niko nema pravo da deli kao porodicu. Ne zanima me da li neko misli da li bi trebalo ili ne da budem tamo. Niko ne može da mi kaže da li sam od ovoga ili onoga, ja sam svoj. Mogu da sednem gde god hoću i ne pitam nikoga - naglasio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

 

Na kraju, priznao je i s kim bi voleo da porazgovara, da dobije neki savet ili sugestiju.

- Imam veliku želju da popričam sa Željkom Obradovićem. Sedeo sam blizu i bilo me sramota da mu se obratim tokom utakmice. Gledao sam kako komunicira sa igračima, kako vodi meč. Kada je neko devet puta bio prvak Evrope govori dovoljno o tome kakva je veličina - zaključio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija