• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

10:12

ABA liga: Zvezda gostuje u Podgorici u derbiju kola, Partizan čeka Split u Areni

Starsportphoto

Košarka

ABA liga: Zvezda gostuje u Podgorici u derbiju kola, Partizan čeka Split u Areni

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde danas (17.00, Arena 1 premijum, TV B92) u derbiju 19. kola ABA lige gostuju u Podgorici ekipi Budućnosti.

Crveno-beli su lideri regionalnog takmičenja sa skorom od 16 pobeda i dva poraza, dok su Podgoričani na deobi trećeg i četvrtog mesta zajedno sa Partizanom (13 trijumfa i pet neuspeha).

Crveno-beli ući će nešto rasterećenije u današnji derbi, s obzirom na činjenicu da imaju tri pobede više od glavnih konkurenata i relativno lak raspored do kraja ligaškog dela.

Sa druge strane, Budućnost će pokušati da iznenadi aktuelnog vicešampiona, s obzirom na činjenicu da na domaćem terenu imaju svega dva poraza u Jadranskoj ligi.

Trener Zvezde Janis Sferopulos kaže da će njegov tim morati da odigra znatno bolje u odnosu na prethodni meč, u kojem su doživeli poraz od Barselone u okviru Evrolige.

Foto: Starsportphoto©

 

 

- Igramo protiv ozbiljnog rivala i ekipe koja poseduje kvalitet. Očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo biti psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke - naglašava Sferopulos.

Osim Zvezde, danas će na teren i Partizan. Crno-beli u "Areni" (19.00, Arena 1 premijum, TV B92) dočekuju ekipu Splita i očekuje se da zabeleže rutinsku pobedu. Ekipa Željka Obradovića je u seriji od tri uzastopna poraza, od Zvezde u ABA ligi, kao i od Monaka i Virtusa u Evroligi.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Željko Obradović poziva svoje igrače na oprez.

Split igra bolje nego što je igrao u prvom delu sezone. Konsolidovali su se, imaju dobre rezultate. Tako da, kao i uvek, u meč ulazimo sa velikim poštovanjem i željom da nastavimo da igramo kako smo igrali veliki deo meča u Bolonji protiv Virtusa. Želimo da koncentracija bude na najvišem mogućem nivou - ističe Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija