• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

27.02.2024

16:40

Kurti teroriše Dončićeve rođake! Zapaljena imovina u vlasništvu rodbine NBA zvezde

Tanjug/AP

Košarka

Kurti teroriše Dončićeve rođake! Zapaljena imovina u vlasništvu rodbine NBA zvezde

Podeli vest

U toku pretprošle noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića u u selu Klina na Kosovu i Metohiji, a žrtva napada albanskih ekstremista je rođak NBA zvezde Luke Dončića!

Ljubiši Dončiću, koji se bavi poljoprivredom, izgorelo je nekoliko stotina bala sena, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominjući da raznim provokacijama, albanski ekstremisti žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća.

Košarkaš reprezentacije Slovenije i Dalas Maveriksa vuče korene sa Kosova i Metohije, tačnije iz sela Biča, koje se nalazi u samoj Drenici između opština Klina i Srbica. 

Rođeni brat Lukinog dede Srbobrana, Stojan Dončić, koji sa suprugom živi u ovom selu, objasnio je kako se desilo da se Saša Dončić, otac slavnog košarkaša, rodi u Sloveniji.

- Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još pre 45 godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu - ispričao je Stojan jednom prilikom.

Podsećamo, Luka je rođen u braku Srbina Saše i Slovenke Mirjam Poterbin. Na internetu se često mogu videti snimci kako se veseli uz najpopularnije srpske pesme, a čak je i neke NBA zvezde "navukao" na domaću muziku.

Zanimljivo je i da je prilikom jedne konferencije za medije reprezentacije Slovenije zaboravio slovenački i počeo da priča na srpskom, pa je pitao menadžera za odnose sa javnošću da mu pomogne.

Tokom Svetskog prvenstva prošle godine u provodu sa našim reprezentativcima pevao je "Vidovdan" uz podignuta tri prsta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ako Jokić i Dončić zaigraju zajedno, NBA može da "mota kablove"
NBA

Ako Jokić i Dončić zaigraju zajedno, NBA može da "mota kablove"

Srbi su obeležili 73. Ol star meč NBA lige, odigran pre dve večeri, a sve je proteklo u znaku zabave. U centru pažnje našli su se Nikola Jokić i Luka Dončić zbog veoma simpatičnog i prisnog odnosa, a to je pokrenulo zanimljivo pitanje - Šta bi se desilo ako bi se dvojica bliskih prijatelja udružili u istom timu?

20.02.2024

11:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija