• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.02.2024

23:35

Slovenački reprezentativac digao glas! Dokle više Luka, pa Luka...

EPA Images

Košarka

Slovenački reprezentativac digao glas! Dokle više Luka, pa Luka...

Podeli vest

Slovenački košarkaški reprezentativac Klemen Prepelič, nezadovoljan što mediji u njegovoj zemlji uvek u prvi plan ističu Luku Dončića, odlučio je da digne glas.

Poznato je od ranije da u FIBA kvalifikacijama nacionalne selekcije ne mogu da računaju na svoje najbolje igrače koji igraju u NBA ligi. Tako Srbija nema na raspolaganju Nikolu Jokića, Grčka igra bez Janisa Adetokumba, dok su Slovenci bez Dončića. 

Nije tajna da je zvezda Dalas Maveriksa da kad kod igra za reprezentaciju dominira u odnosu na saigrače. Očekivano, slovenački mediji i javnost su oduševljeni Dončićevim partijama u nacionalnom timu, dok su drugi reprezentativci u senci. Ovo se posebno nije svidelo Prepeliču, koji je posle startnih pobeda "zmajčeka" nad Ukrajinom (87:73) i Izraelom (88:79) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, digao glas i zatražio da se ostale igrači koji nose dres sa državnim grbom malo više poštuju.

- Uvek se ističe da Luka nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka... Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam nekako informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju - rekao je Prepelič za Radio-televiziju Slovenije. 

Foto: EPA Images

Luka Dončić i Klemen Prepelič

Košarkaš Galatasaraja je nastavio u istom tonu i otkrio da pojedini slovenački reprezentativci čak razmišljaju da više ne igraju za nacionalni tim.

- Bez njih Slovenija ne bi videla Luku na velikim takmičenjima. Tih 11-12 momaka koji su uvek tu možda zaslužuju malo više poštovanja naših navijača. Uvek govorim da su naši navijači najbolji na svetu, ali muka mi je od stalnog pljuvanja istih igrača. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju. Svi oni su važni za sjajne stvari koje se događaju u slovenačkoj košarci - zaključio je kapiten Slovenije. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija