• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.05.2024

09:15

Poznate sudije za drugi večiti derbi u finalu ABA!

Starsportphoto

Košarka

Poznate sudije za drugi večiti derbi u finalu ABA!

Podeli vest

ABA liga objavila je ko će deliti pravdu na drugom meču između košarkaša Crvene zvezde i Partizana u finalu regionalnog takmičenja.

Drugi meč igra se u sredu u "Pioniru" od 19.30, a ovaj put pravdu će deliti Damir Javor, Uroš Obrknežević, Miloš Koljenšić. Posle ovog meča, serija se seli u Beogradsku arenu, gde će domaćin biti Partizan.

Sudijasku trojku u prvoj utakmici čini su Saša Pukl, Milivoje Jovčić i Luka Kardum i odlukama su razbesneli navijače crno-belih.

Košarkaši Zvezde dobili su Partizan sa 85:82 i poveli 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Jago dos Santos sa 18 poena, po 14 su dali Luka Mitrović i Miloš Teodosić, a 12 Davidovac. Najbolji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli sa 27 poena, Panter je dao 13, a Aleksa Avramović 10 poena.
 

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Partizana

 

 

Trener crveno-belih Janis Sferopulos već je arhivirao prvi meč.

- Čestitam igračima prvu pobedu, poveli smo 1:0. Kao što ste mogli da vidite utakmica je bila dobra reklama najboljih timova u Srbiji, utakmica ABA lige na vrhunskom nivou. Vrlo važno za nas, pri rezultatu 26:35 da počnemo da igramo dobro u kontinuitetu, kasnije i nismo imali zaostatak. U poslednjih šest minuta Partizan je davao koševe sa penala. Na kraju, pokazali smo veliki karakter,  Mislim da su presudili detalji iz finiša. Samo je 1:0 moramo brzo da zaboravimo utakmicu i okrenemo se drugoj. Zahvalio bih se našim navijačima, napravili su odličnu atmosferu. Nisu bacali ništa na teren, ako je i bilo uvreda, ali ne razumem jezik.

Željko Obradović, trener Partizana, bio je ponosan na ekipi.

- Izvanredna utakmica, detalji su odlučili i čestitam Zvezdi na pobedi. Ponosan sam i zadovoljan kako je moja ekipa izgledala, daćemo sve od sebe u nastavku serije. Mnogo stvari bih mogao da iskomentarišem, ali ne želim da pričam. Samo ću da apostrofiram jednu stvar... Ako ljudi koji sede za zapisničkim stolom u najvažnijem napadu zaustave sat, onda je to veliki problem. To se desilo, ostalo je 24 sekunde napada i 11 sekundi za napad Zvezde. Nije normalno, neko o tome mora da povede računa, za sve ostalo ima vremena. Neke stvari su kristalno jasne - rekao je Željko Obradović nakon utakmice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija