• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.05.2024

22:33

Sferopulosova desna ruka: Nismo ostali zbog ugovora i titule, već zato što su zadovoljni našim radom!

aba-liga.com

Košarka

Sferopulosova desna ruka: Nismo ostali zbog ugovora i titule, već zato što su zadovoljni našim radom!

Podeli vest

Ono što smo mi kao ekipa ostvarili, što smo bili spremni za kraj sezone uprkos svim izostancima i to što smo dobili tako dobrog protivnika 3-0, sigurno je veliko dostignuće u karijerama svih nas, poručio je Vasilis Jorgotelis, član stručnog štaba i desna ruka trenera Crvene zvezde, Janisa Sferopulosa.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u ABA ligi, trijumfom nad "večitim" rivalom Partizanom, sa 3-0 u finalnoj seriji regionalnog šampionata. Crveno-beli su se tako vratili na tron, pa je jasno da je trener Janis Sferupulos sa svojim stručnim štabom uključujući grčkog stručnjaka Vasilisa Jorgotelisa, uradio odličan posao.

- Nije bilo lako, ni očekivano. Niko od nas nije mislio da ćemo dobiti 3-0. Sve tri utakmice su bile teške. Tokom sezone smo ih mnogo jednostavnije dobili. Utisak je da smo bili bolje mentalno pripremljeni, da smo igrali timski, momci su dali sve od sebe i dobili smo sve tri utakmice - rekao je Jorgotelis u razgovoru za grčki "SDNA".

Foto: Starsportphoto

 

Grčki tandem na klupi tima sa Malog Kalemegdana ostaje i naredne sezone, što je nedavno potvrdio i predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde, Željko Drčelić.

- Jedan od razloga zbog kojih smo odlučili da dođemo u Crvenu zvezdu je i što su nam garantovali ugovor za narednu sezonu. Postojala je klauzula za obe strane da u slučaju da tim ne izbori Evroligu naredne sezone, saradnja može da se poništi - dodao je Vasilis.

Ne krije iskusni strateg da mu je zadovoljstvo što su sa aktuelnim šampionom ponovo izborili mesto u najjačem evropskom takmičenju, pa su uveliko krenuli sa spremanjem za nove izazove koji su pred njima.

- Već neko vreme pričamo o narednoj sezoni, tako da je jasno da žele da ostanemo. Ne samo zbog ugovora i osvajanja Evrolige, već je utisak da su generalno zadovoljni našim radom. Izvesno je da ćemo biti ovde i naredne godine - objasnio je Vasilis.

Crveno-beli nisu uspeli da ostvare željeni rezultat u elitnom takmičenju, pa su sezonu okončali na tek na 16. poziciji na tabeli Evrolige, ali može se reći da su se iskupili povratkom na tron Jadranske lige.

- Reakcije ukazuju na to, ali ne želim da razmišljam na taj način. Ne mogu da kažem da je bio dobar osećaj izgubiti tri-četiri utakmice zaredom, niti sam ponosan na 16. mesto u Evroligi, ali ono što smo mi ostvarili, što smo bili spremni za kraj sezone uprkos svim izostancima i to što smo dobili tako dobrog protivnika 3-0, to je sigurno veliko dostignuće - dodao je Vasilis.

Foto: Starsportphoto

 

Iako je ostvaren sjajan rezultat osvajanjem Kupa Radivoja Koraća i ABA lige, sezona još uvek nije gotova. Izabranike Janisa Sferopulosa očekuje Superliga Srbije, gde se u polufinalu (petak, 20.30) sastaju sa košarkašima FMP-a.

- Pokušavamo da motivišemo igrače. Činjenica je da ovo takmičenje nije tako važno kao ABA liga, ali za klub i navijače itekako jeste. Ne toliko za Partizan, što pokazuje činjenica da nisu učestvovali prethodne dve godine - zaključio je Jorgotelis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20