• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

27.05.2024

22:05

Mega izborila majstoricu! Partizan se raspao u drugom poluvremenu!

Starsportphoto©

Košarka

Mega izborila majstoricu! Partizan se raspao u drugom poluvremenu!

Podeli vest

Izabranici Marka Baraća nakon velikog preokreta savladali crno-bele i izborili treću utakmicu u polufinalnoj seriji Košarkaške lige Srbije - 92:88!

Nakon ubedljivog trijumfa u prvom susretu - 82:72, činilo se da će Partizan rutinski obaviti posao u polufinalu Košarkaške lige Srbije. U istom ritmu nastavljeno je i tokom prvog poluvremena druge utakmice, ali je imala i Mega šta da kaže. Četa Marka Baraća režirala je veliki preokreti pošto je u dvorani "Dejan Milojević" savladala crno-bele sa 92:88 i tako zakazala majstoricu za plasman u finale. 

Uvertira za meč nije bila onakva na kakvu su izabranici Željka Obradovića navikli. Punu Beogradsku arenu ovoga puta zamenio je trening centar "Dejan Milojević" sa nešto više od 300 gledalaca na tribinama. Obe ekipe ušle su pod velikim pritiskom u meč jer je situacija bila očigledna - ukoliko crno-beli pobede idu u finale, ukoliko Mega pobedi - igra se majstorica.

Na sreću, taj pritisak nije uticao na košarkaše pa su obe ekipe bile silovite na samom startu. Prve poene za klub iz Humske postigli su Mateuš Ponjitka, Trifunović i Smit, koji su sa tri trojke doprineli motivaciji ostalih saigrača i tako odmakli rivalu, koji do kraja prve četvrtine nije uspeo da ih sustigne. Briljirao je Ponjitka na terenu u uvodnim minutima, krao lopte i lagano zakucavao u kontri. Na samom finišu prve deonice, prišli su domaćini na samo tri poena, ali je Bruno Kaboklo laganim zakucavanjem sprečio opasniju seriju - 18:28.

Foto: Starsportphoto

 

Važno je napomenuti i da je posle dugo vremena u stroju i Ognjen Jaramaz. Brzonogi bek je prilično dugo vukao povredu, a ujedno je imao poteškoća i sa samopouzdanjem. 

Prve poene u drugom kvartalu upisali su domaćini, ali im je trojkom ubrzo odgovorio Aleksa Avramović. Imala je Mega velikih problema sa linije penala što je iskusna ekipa Partizana umela da iskoristi. Digli su se domaći sredinom druge četvrtine i pokušali da boljim napadom rezultatski priđu rivalu. No, držala je ekipa Željka Obradovića sve u svojim rukama i nije dozvolila protivnicima koji su pogodili samo 4 od 11 bacanja, da ih nadvladaju.

Izgubio je Ledej u jednom trenutku loptu u kontri, što je dodatno omogućilo Đurišiću da preko Smita postigne koševe uz faul. Ali, i on je bio neprecizan sa bacanja. Smit je to iskoristio i postigao novu trojku za ekipu crno-belih - 32:40.

Foto: Starsportphoto

 

Konstantno su pokušavali košarkaši u ružičastim dresovima da se domognu poena i priđu crno-belima, ali razlika od šest poena bila je njihov maksimum, bar kada se govori o prvom poluvremenu. Fauliran je bio i Omer Iljasoglu na šutu za tri, ali ni on kao ni njegovi prethodnici nije uspeo da bude maksimalan sa bele linije. 

Po zvižduku glavnog arbitra za kraj prvog poluvremena, izabranici Željka Obradovića su otišli na odmor sa šest poena više u odnosu na protivnike - 41:47.

Treća četvrtina - ono čemu se niko nije nadao, potpuni preokret! Drugo poluvreme otvorio je poenima Danilo Anđušić, dok je na drugoj strani istom merom uzvratio Filips. Po svemu sudeći, bukvica Marka Baraća na pauzi je urodila plodom, pa su se košarkaši u ružičastim dresovima definitivno razbudili. Osetila se tenzija na klupi Partizana kada je protivnička ekipa krenula da "diše za vrat" crno-belima, izjednačila rezultat, pa zatim povela trojkom Filipsa.

Nije ovo bio ni prvi ni poslednji slučaj da crno-beli zadaju glavobolje Obradoviću u drugom delu meča. Definitivno su kroz celu sezonu dosta šansi izgubili, baš iz tog razloga nemarnosti nakon pauze, jer je rezultat matematički bliže pobedi. Kaskao je Partizan za Megom kroz celu treću četvrtinu, jer čim oni postignu jedan poen, crno-beli im se približe. Preko razigranog Jovića, Mega je konstantno dolazila do nove prednosti, ali su se Avramović i Smailagić trudili da poenima vuku konce ka svojoj strani. Ekipa Marka Baraća je u završnici treče četvrtine stigla do rezultatske razlike od plus pet, i tako ostavila sve ljubitelje košarke u nedoumici ko će iz ovog meča izaći kao pobednik - 67:62.

Foto: Starsportphoto©

 

Nastavili su ružičasti da dominiraju i tokom četvrte deonice, i tako potpuno odaljili od koša crno-bele koji su već bili u minus fazi, koja im se događa kroz celu sezonu. Muke u napadu kluba iz Humske prekinuo je Panter sa par lakih poena, ali je Mega nastavila sa svojom vodećom serijom. Milijašević je sa dve vezane trojke doneo ekipi najvećih +11 na ovom meču, i mnogi su bili gotovo sigurni da Partizan ne može da se domogne ove rezultatske razlike.

Na samom finišu, svega dva minuta pre kraja utakmice, Trifunović je pogodio trojku kako bi crno-bele vratio u život, ali razlika je i dalje bila deset poena. Kaskali su Obradovićevi izabranici za njima, baš kao što je bilo obrnuto na početku meča, ali nisu uspeli. Da će Mega izboriti majstoricu postalo je jasno nakon tehničke greške trenera crno-belih koju su domaći iskoristili i stekli nedostižnu prednost. 

Megu je do pobede predvodio Filip Jović sa 14 poena, 13 je dodao Filips, a po 12 Milijašević i Jelavić. Sa druge strane, Džejlin Smit postigao je 17, dok je Bruno Kaboklo prednjačio sa 18. 

Mesto u finalu ranije danas je obezbedila Crvena zvezda pošto su izabranici Janisa Sferopulosa savladali FMP u Železniku i tako sa 2:0 nastavili put ka tripl-kruni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18