• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.06.2024

11:08

Kapiten zbog Srbije nije na plaži! Pogledajte kako Bogdan brusi formu za Pariz (VIDEO)

printscreen

Košarka

Kapiten zbog Srbije nije na plaži! Pogledajte kako Bogdan brusi formu za Pariz (VIDEO)

Podeli vest

Srbija čeka Nikolu Jokića, ne znamo još da li će najbolji NBA centar igrati za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama, dok kapiten Bogdan Bogdanović već nedeljama linije znoj na treninzima.

Kapiten "orlova" je s Atlantom završio sezonu krajem aprila, malo napunio baterije i vratio se na parket. Trenutno je u Los Anđelesu i individuelno se priprema kako bi bio što spremniji za okupljanje reprezentativaca pod vođstvom selektora Svetislava Pešića. 

Dok mnogi uživaju u odmoru, na plaži, na egzotičnim destinacinama, Bogdanović dane provodi u dvorani. U najnovijem video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se da bi kapiten bez problema sad moga da odigra utakmicu na Olimpijskim igrama. Ali, nije lako, lije znoj zbog Srbije! 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trae Jones (@traeball_)

 

 

 Igranje za reprezentaciju je sportski gladijatorski momenat. Prisutan sam stalno i nisam povređen. Imao sam dosta sreće da ostanem zdrav i dosta uspeha da nastavim biti motivisan, kao deo tima različitih generacija. Nije meni bio san da budem kapiten reprezentacije, već sam sanjao o tome da budem deo tog tima. To mi je najbolje moguće društvo. To je razlog zašto smo svi tu. Bio kapiten ili ne, meni lično je i dalje sve isto. Nikada se nismo razdvajali. Lepo je, čast i privilegija, sve ostaje isto. Drago mi je da me saigrači i dalje tretiraju kao igrača, a ne uz neki poseban odnos kao kapitena. Ne menjam, se ni ja, a lepo se osećam u tom društvu gde me i moji saigrači ne gledaju na drugačiji način - rekao je nedavno Bogdan Bogdanović. 

Bogdanović vredno radi na pripremama u Americi, kaže da mu je najvažnije da ima kontinuitet rada.

- Nadam se najiskrenije da ćemo svi da budemo prisutni na okupljanju i spremni da se pokažemo u najboljem izdanju - objasnio je Bogdan Bogdanović.

Početak preiprema reprezentacije Srbije zakazan je za 24. jun. U Staroj Pazovi će "orlovi" raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa. Protiv Holandije 5. jula pa potom sa Turskom dva dana kasnije, dok će nakon toga otputovati za Lion gde će 12. jula odigrati kontrolni meč protiv Francuske. Nakon što odmere snage sa domaćinom Olimpijskih igara, dan kasnije idu za Abu Dabi, a na Bliskom Istoku će naši momci za rivale imati dve prvoklasne reprezentacije - Australiju 16. jula i američki "drim tim" 17. jula,  što će biti uvertira pred duel koji će dve selekcije odigrati na startu grupne faze 28. jula.

U grupnoj fazi na Olimpijskim igrama "orlovi" u grupi C igraće sa Amerikancima 28. jula (17.15), u drugom kolu 31. jula ih čeka duel protiv selekcija koja se bude kvalifikovala na turniru u Portoriku (17.15), a u trećoj rundi igraće protiv Južnog Sudana, 3. avgusta (21.00).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija