• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.05.2024

09:55

Bodiroga očitao lekciju Jokiću: Igranje za Srbiju je najlepša stvar

Starsportphoto

Košarka

Bodiroga očitao lekciju Jokiću: Igranje za Srbiju je najlepša stvar

Podeli vest

Dejan Bodiroga, prvi čovek Evrolige, prokomentarisao je situaciju oko Nikole Jokića. Srbija i dalje ne zna da li će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu.

As Denvera je takmičenje u NBA završio u polufinalu Zapadne konferencije. Navijači u Srbiji su očekivali da će tada sve odbradovati i reći da će igrati za "orlove" u Parizu, ali i dalje nacija čeka odgovor. Pojavila se vest da će igrati, ali kako je Informer saznao iz pouzdanog izvora, Jokić još nije doneo odluku. 

Bodiroga je podsetio da Srbija može i bez Jokića, ali i održao lekciju najboljem košarkašu NBA lige.

Reprezentacija je napravila sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu prošle godine. Trener Pešić i svi reprezentativci odradili su sjajan posao, i to bez Nikole Jokića. Ako bude igrao, bićemo još jači, ali treba pohvaliti momke koji su bili na Mondijalu. Košarka je timski sport, tim je uvek najvažniji, a pojedinac se uvek izdvoji. Što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila privilegija da se nosi dres nacionalnog tima. Danas, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme, kod nas se nije postavljalo pitanje igranja ili neigranja. Uopšte nismo razmišljali na taj način. Poštujem svačiju želju i stav, ali igranje za reprezentaciju je najlepša moguća stvar. Klub je jedno, a reprezentacija nešto sasvim drugo - poručio je Bodiroga Nikoli Jokići.

Foto: Tanjug/AP

Srbija čeka odluku Nikole Jokića

 

 

 

Beograd je sjajan domaćin

Spekuliše se da bi fajnal-for naredne godine mogao da bude u Beogradu.

- Beograd je bio sjajan domaćin u dva navrata. U skorijoj budućnosti ima velike šanse da bude domaćin. Gledaju se razni parametri, poput dvorane, kapacitet i ostali sadržaji koji su potrebni. Beograd je pokazao da je odličan domaćin. Evroliga svake godine ima veliki broj prijava. U konkurenciju za sledeću godinu su Abu Dabi, Barselona i Beograd i u narednih mesec dana će biti odluka - rekao je Bodiroga.

 

Zvezda i Partizan imaju perspektivu u Evroligi

Navijače Crvene zvezde i Partizana zanima da li će njihovi klubovi naredne sezone igrati u Evroligi, a prvi čovek elitnog takmičenja Dejan Bodiroga i dalje nema konkretan odgovor.

Mesecima traju nagađanja da li će Zvezda i Partizan biti učesnici Evrolige. Crveno-beli su titulom u ABA ligi, činilo se, rešili brigu po pitanju nastupa u elitnoom takmičenju, ali je nekoliko dana nakon finala Evrolige stigla vest da ništa nije zvanično. Navodno, beogradski večiti rivali moraće da plate 750.000 evra ukoliko žele pozajmicu Evrolige za narednu sezonu. 

- Što se tiče oba srpska kluba, imaju perspektivu na duge staze u Evroligi. Mi vidimo da mnogi ljudi iz inostranstva dolaze da gledaju utakmice Partizana i Zvezde u Evroligi i mislim da je to najbolja atmosfera u Evropi. Specijalna pozivnica će biti dodeljena u narednih mesec dana. Srbija i ceo region us veoma važni, oba kluba imaju veliku šansu da zaigraju u Evroligi. Mislim da će promena sistema biti kada Evroliga bude donela strategiju za period od 10 ili 20 godina i mislim da ćemo već tokom sledeće sezone doneti odluku da donesemo odluku da damo klubovima licence na tri do pet godina -  rekao je za TVPrva Dejan Bodiroga.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija