• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.05.2024

11:27

Gasite ABA ligu! Petrović grmi, udario na Evroligu zbog regionalnog takmičenja

Starsportphoto

Košarka

Gasite ABA ligu! Petrović grmi, udario na Evroligu zbog regionalnog takmičenja

Podeli vest

Aco Petrović, bivši selektor Hrvatske, kaže da treba gasiti ABA ligu, ako šampion ne ide u najkvalitetnije košarkaško takmičene u Evropi - Evroligu.

Izvršni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas  podigao je prešinu pre nekoliko dana kada je rekao da  Crvenoj zvezdi kao šampionu ABA lige nije garantovano učešće u Evroligi naredne sezone.

Aco Petrović je bez dlake na jeziku na društvenoj mreži "X" poručio čak da ukoliko ABA liga u budućnosti ne bude imala direktnu prohodnost ka Evroligi, onda nema potrebe ni da postiji. 

"Po završetku još jedne Evrolige, koja je završila sjajnom predstavom Panatinaikosa, mislim da bi ista trebalo da bude transparentnija. Naime, odluke o klubovima, koje nisu nosioci A licence, morale bi da se znaju bar godinu dana ranije. Tako bi znali za šta se igra ABA liga. U slučaju da pobednik ABA lige nema apsolutnu garanciju igranja Evrolige, onda tu istu ligu, na moju veliku žalost, treba privoditi kraju", napisao je Petrović.

Evroliga bi u narednih mesec dana trebalo da donese konačnu odluku o učesnicima naredne sezone. Sigurni učesnici naredne sezone su: Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i ASVEL. Takođe, znamo i da jedan od sledećih pet timova neće igrati Evroligu: Crvena zvezda, Partizan, Virtus, Valensija ili Alba. 

Foto: EPA

Dejan Bodiroga

 

Motejunas je istakao da će klubovima na sto izneti kriterijume ocenjivanja, nakon čega će oni sa stalnim licencama doneti konačnu odluku ko će dobiti vajld kartu.

- Nema više šampiona. Više nije situacija - pobediš i uđeš. To nije situacija. Mesto u domaćim ligama više nije važno. Svako ima šansu, razgovaraćemo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju - rekao je Motejunas uz obrazloženje da će konačnu odluku doneti evroligaški klubovi sa stalnim licencama.

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga pokušao je da smiri situaciju. Kako je istakao prvi čovek elitnog takmičenja, Crvena zvezda će kao aktuelni šampion ABA lige imati prioritet prilikom dodeljivanja specijalne pozivnice!

- Nemaju "vajld kard", ali imaju prioritet da dobiju mesto - pojasnio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

 

U međuvremenu, spremaju se promene u takmičenju i razmišlja se o proširenju Evrolige, dok je takođe Dejan Bodiroga najavio da će biti uvede i licence "srednjeg roka", najverovatnije od tri do pet godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50