• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.05.2024

17:03

Predstavnici Dubaija progovorili o planovima: Ne idemo u Evroligu, imaćemo skroman budžet!

Starsportphoto©

Košarka

Predstavnici Dubaija progovorili o planovima: Ne idemo u Evroligu, imaćemo skroman budžet!

Podeli vest

Predstavnici Dubaija progovorili o planovima: Ne idemo u Evroligu, imaćemo skroman budžet!

Nekoliko meseci prošlo je od prvih informacija da bi ABA liga naredne sezone mogla da dobije prinovu. Sport na Bliskom istoku razvija se astronomskom brzinom, a bogatom arapskom svetu i košarka je postala interesantna. Budući da drugi način za ulazak u Evropu nisu imali, čelnici Dubaija obratili su se regionalnoj ligi na Jadranu sa planom da od naredne sezone postanu deo takmičenja. 

Nakon višemesečne sage, sinoć je stigla zvanična vest - Dubai je novi član ABA lige! Tim povodom, čelnici kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, direktor Đorđe Đoković i generalni menadžer i suvlasnik Dejan Kamenjašević održali su konferenciju za medije. 

- Čast i zadovoljstvo je što smo ovaj, ponekad, bolan proces doveli do kraja da uđemo u ABA porodicu koja je među najboljim regionalnim ligama na svetu. Liga koja je iznedrila sjajne igrače koji su otišli u najjače lige sveta. Možemo da pričamo o Dubajiu kao velikom brendu koji stoji iz našeg kluba. Da nije njegove lude vizije koja traje sedam godina, ovo se nikada ne bi ni desilo. Sve ambicije Dubajia su sportske i poslovne. Hoćemo da pokažemo da želimo dobro sportu i regionu. Mi smo u ovom projektu pre svega iz ljubavi prema košarci. Ovo je projekat na duge staze. Što se same ABA lige tiče, imali smo dug proces. Razgovarali smo sa svima i dugujemo im veliku zahvalnost što su nas primili i što smo postali deo sjajne lige. Kako iz poslovnog, tako i iz sportskog ugla. Velika je razlika da li pravimo budžet samo za ABA ligu ili još neku ligu. Ekipa će biti mahom sastavljena od regionalnih igrača, ali videćemo još ako se nešto promeni u narednih mesec dana - rekao je Đorđe Đoković. 

Foto: Starsportphoto©

 

Nakon što je uvod napravio brat najboljeg tenisera svih vremena, prisutnima se obratio suvlasnik Dubaija - Dejan Kamenjašević. 

- Želeo bih da kažem o zabludama. Mi sada prvi put izlazimo javno, a u periodu kada smo mi ćutali, drugi su pričali. Sada je vreme da mi kažemo kakve su prave informacije. Zahvaljujem se menadžmentu ABA lige koji su nam dali ovu šansu. Onima koji su nas podržali, ali i onima koji su imali sumnje. Uveren sam da ih više neće imati. Ovo je bio mukotrpan i težak put. Možda i najveći uspeh je da smo sada kao Dubai ušli u Evropu. Mislili su da sam lud i glup, sada sam možda samo lud - rekao je Kamenjašević. 

U prethodnom periodu se šuškalo da će Dubai domaće utakmice igrati u Beogradu kao i da će već naredne sezone novopečeni abaligaš imati paklen tim, ali neće biti tako. 

- Igraćemo u Koka-kola areni u Dubajiu, a ne u Beogradu kako su kružile informacije. Domaće utakmice ćemi igrati od 15.00 časova prema ovdašnjem vremenu. Što se tiče budžeta, ne dovodimo Tavaresa, Majka Džejmsa... Imamo biznis model. Bićemo konkurentni, to da. Imaćemo budžet koji će biti skroman. Važno nam je da učimo, da steknemo iskustvo. To je cilj. Da uđemo u Evropu. Takmičarski nam sada nije da stalo osvojimo ABA ligu. Čak i da u hipotetičkom slučaju osvojimo ligu, ne ulazimo u Evroligu niti Evrokup. Smatramo da možemo da sastavimo dobru ekipu koja će da uči i da dobije svoj indentitet - poručio je Kamenjašević. 

Foto: Starsportphoto©

 

Na račun ABA lige stigle su brojne pritužbe od navijača budući da će igrači biti izloženi dodatnim naporima oko putovanja na Bliski istok. Ipak, suvlasnik Dubaija ističe da to neće biti problem budući da distanca nije prevelika. 

- Dubai je na pet sati leta od Beograda, Zagreba, Ljubljane. Mnogi turisti odavde idu, isto tako mogu i ekipe. To je jedan put po sezoni, ali niko se nije pitao kako će Dubai koji mora stalno da putuje. Sa te strane smo sigurno mi na gubitku. 

Iako je zvanično da će Dubai naredne sezone igrati ABA ligu, Kamenjašević ne krije ambicije da uskoro postanu i deo takmičenja pod okriljem Evrolige, a dotakao se i pitanja trenera. 

Foto: Starsportphoto©

 

- Naš cilj je uvek bio ABA liga. Naravno, komercijalno i sportski nam je bitno da igramo dve lige. To je još otvoreno pitanje, ali ovo je tema ABA lige. Definitivno je interes da igramo dve lige. Ulaskom u ABA ligu smo pokazali da postojimo, da nismo samo tamo neki oblak koji se vrti. Što se trenera tiče, imamo ideju, imamo osobu, ali su svi pod ugovorom i ne možemo da kažemo ko je to - podvukao je Kamenjašević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija