• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

06.07.2024

18:37

Dončić ostao bez goriva, a Slovenija bez Olimpijskih igara! Grčka deklasirala "zmajčeke"

EPAIMAGES

Košarka

Dončić ostao bez goriva, a Slovenija bez Olimpijskih igara! Grčka deklasirala "zmajčeke"

Podeli vest

Ubedljiva pobeda čete Vasilisa Spanulisa u polufinalu kvalifikacionog turnira, u finalu ih čeka bolji iz duela Hrvatska-Dominikana.

Kada je obavljen žreb pred kvalifikacije za Olimpijske igre postalo je jasno da će najviše drame biti u Atini gde su smetešni Grčka, Slovenija i Hrvatska. Mnogi su očekivali duel Helena i "zmajčeka" u finalu, no, već u prvom kolu grupne faze Luka Dončić i družina doživeli su - debakl. Hrvatska je ubedljivo savladala četu Aleksandra Sekulića i poslala ih na moćne Grke već u polufinalu. 

Nakon naporne sezone Dončić je rešio da se odazove pozivu u nacionalni tim, pokušada da Sloveniju povuče ka Olimpijskim igrama, ali nije mogao. "Zmajčeki" su danas u Pireju doživeli novi debakl budući da ih je Grčka potukla do nogu i to, mora se priznati, bez prevelikog učinka Janisa Adetokumba - 96:68. 

Foto: EPAIMAGES

 

Mučio se Dončić od starta utakmice, meč otvorio sa tri promašena slobodna bacanja, nakon samo šest minuta na terenu tražio je izmenu. Umor je bio evidentan, a niko drugi ni blizu sposoban da odbije nalet raspucanih Helena. Pokušavao je Džoš Nibo, malu pomoć pružio je i Hrovat, ali je sve to bilo premalo da podvig u Pireju. 

Imali su Slovenci svoju šansu budući da svoj dan nije imao Janis Adetokumbo, ali ni to nisu uspeli da iskoriste budući da se kao diskretni heroj sa dve pogođene trojke pojavio Vasilis Toliopulos. Prednjačio je Tomas Vokap, a sjajnu rolu imao je i Dinos Mitoglu. 

Luka Dončić bio je najefikasniji sa 21 poenom i sedam skokova, dok je uz njega jedini vredan pominjanja bio Džoš Nibo sa 17 koševa. Sa druge strane, Grci su imali četvoricu dvocifrenih - Vokap je ubacio 19, Toliopulos 14, Adetokumbo 13, a Mitoglu 10. Nik Kalates je bio nadomak dabl-dabl učinka sa devet koševa i 11 asistencija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nalog patrijarha Porfirija: SPC daje 100.000 evra za pomoć BiH
Društvo

Nalog patrijarha Porfirija: SPC daje 100.000 evra za pomoć BiH

Saznavši u dalekoj Kanadi, gde se nalazi u kanonskoj poseti tamošnjem sveštenstvu i vernom narodu, za katastrofalne poplave u Hercegovini, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je dao nalog Verskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke najugroženijim porodicama uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 evra.

05.10.2024

09:10

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija