• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

26.08.2024

12:10

Pojačanja: Zvezda na krilima domaćih igrača, Partizan veruje strancima!

Starsportphoto©

Košarka

Pojačanja: Zvezda na krilima domaćih igrača, Partizan veruje strancima!

Podeli vest

"Večiti" beogradski rivali su, kao i svake godine, pojačali svoje redove za izazove u izuzetno teškoj i napornoj sezoni, i dok su jedni gradili tim oko domaćih igrača, drugi su odlučili da poverenje poklone poznatim stranim imenima.

Crvena zvezda je na vrhu liste po broju domaćih košarkaša - čak 63%, dok je Partizan na poslednjem mestu sa 33% igrača iz Srbije.

Bajern i Žalgiris su izjednačeni na drugom mestu sa 57% Nemaca u sastavu, dok je Asvel odmah iza njih sa 54% francuskih igrača. Zajedno sa crno-belima, na začelju je i debitant u eliti Pariz.

Foto: Starsportphoto

Ove sezone drugi akteri u derbiju

Crvena zvezda je, još ranije, najavljivala sastav koji će većinski činiti srpski košarkaši, a to su obećanje i ispunili.

Crveno-beli dres zadužio je Uroš Plavšić, dok su se u klub vratili Nikola Kalinić, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić. Takođe, aktivno se radi na angažmanu Filipa Petruševa, još jednog košarkaša koji je nastupao na Malom Kalemegdanu u prošlosti. Na sve to, uprava aktuelnog prvaka zadržala je kostur sačinjen od Nemanje Nedovića, Miloša Teodosića, Branka Lazića i Luke Mitrovića, a mladi Andrej Kostić je zadržan u timu.

Sa druge strane, Partizan se odlučio za radikalniji pristup nakon nešto lošije prošle sezone. Tim je potpuno promenjen oko Balše Koprivice, a u Humsku su stigla izuzetno zvučna imena.

Foto: Informer

Moćan tim Partizana

Crno-beli su priznali da prvobitno nije bila namera da se rekonstruiše kompletan roster, ali nisu ni krili zadovoljstvo odrađenim poslom.

"Parnom valjku" se vratio Vanja Marinković, mladi Aleksa Dimitrijević i Mitar Bošnjaković su dobili priliku, a stigao je i Aleksej Pokuševski iz NBA lige.

Foto: USA Today

Veliko pojačanje - Aleksej Pokuševski

Sastav Željka Obradovića pojačali su i Mario Nakić i Arijan Lakić, koji su protekle sezone imali zapažene uloge u ABA ligi za Igokeu, odnosno Zadar.

Prvi "večiti derbi" između beogradskih rivala na programu je 21. novembra u okviru Evrolige, a domaćin je Crvena zvezda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija