• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

26.08.2024

20:25

Nilikina: Lesor mi je sve rekao o Partizanu! Zbog navijača smo spremni za rat (VIDEO)

profimedia

Košarka

Nilikina: Lesor mi je sve rekao o Partizanu! Zbog navijača smo spremni za rat (VIDEO)

Podeli vest

Novi košarkaš Partizan Frenk Nilikina poslednji je stigao na početak priprema crno-belih za novu sezonu.

Olimpijski vicešampion dobio je produženi odmor posle uspeha sa reprezentacijom Francuske na Igrama u Parizu. Sada se posle nekoliko dana odmora priključio saigračima i treneru Željku Obradoviću i sa puno elana očekuje početak nove sezone kako bi se u najboljem svetlu predstavio pred navijačima u Humskoj.

Nilikina je u razgovoru za klupsku televiziju otkrio da je pre odluke da dođe u Partizan pričao sa svojim sunarodnikom iz reprezentacije Matijasom Lesorom, koji je sa velikim uspehom nosio crno-beli dres. 

- Čm sam stigao u Beograd, ljudi su počeli da mi pričaju o Lesoru. Znam koliko je velik bio ovde i šta je sve uradio za Partizan. To je neverovatno, vrlo uspešna priča. Pomogao mi je mnogo, dao mi je neke savete pre nego što sam potpisao. Rekao mi je sve što treba da znam, kakvu igru voli naš trener, kakva je atmosfera, kakvo je takmičenje ovde. Zahvalan sam mu što je pričao sa mnom, što me je uveo u sve. To je prosto Matijas - rekao je Nilikina. 

Foto: Reuters

Frenk Nilikina i Matijas Lesor

Brojni francuski igrači u prošlosti su ostavili dubok trag u Partizanu i postali miljenici "grobara". Pored Lesora bili su tu i Leo Vesterman, Žofri Lovernj, Boris Dalo, Bandža Si, a Nilikana ističe da će dati svoj maksimum u dresu crno-belih. 

- Nadam se da ću biti pravi ja. Daću sve za za ovaj dres i tim. Kada mi francuski igrači dođemo ovde, kada vidimo tu strast i ljubav navijača prema timu i košarci, mi to osećamo i poštujemo. Kada izađemo na teren uz takve navijače, osećamo se kao da smo svi jedno, kao da smo svi spremni za rat. U našem karakteru je da damo sve od sebe kada smo na parketu. Samo želimo da pobeđujemo. Daću maksimum da predstavljam ovaj tim kako dolikuje, znam da će nam navijači pomoći - jasan je plejmejker "trikolora". 

Nilikina u Humsku stiže sa NBA iskustvom, jer je prethodno sedam sezona proveo u najjačoj ligi sveta igrajući za Njujork Nikse, Dalas i Šarlot.

- Ambicije su da uvek daš maksimum. Dosta igrača koji tek uče da igraju zajedno. Tek treba da vidimo gde smo na nivou Evrolige. Ali iz onoga što vidim ovde, svi žele da daju maksimum, svi su pravi takmičari. Sigurno da možemo očekivati velike stvari ako budemo radili jako - poručuje 26-godišnji Francuz.

Foto: profimedia

Nilikina protiv SAD u finalu Olimpijskih igara

Iako je tek upoznao nove saigrače, Nilikina veruje da će imati dobru sezonu.

- Još smo na početku, tek učimo da igramo zajedno, još se upoznajemo. Prvi dani su prošli odlično. Promocija je bila značajna kako bismo se povezali međusobno i da se razumemo. Što se tiče moje uloge, daću sve od sebe na obe strane terena. Siguran sam da će trener uraditi sve što zna kako bi igrače najbolje iskoristio i stavio ih na pravo mesto - zaključio je novi košarkaš Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)
Politika

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)

Advokatica hrvatske estradne umetnice Severine Vučković jedva je dočekala medijsko istupanje na tajkunskim televizijama, kako bi propagirala stav da je njena štićenica neosnovano zadržana na granici, gde su joj postavljana, kako kaže, besmislena pitanja koja su u vezi sa istorijskim činjenicama.

26.08.2024

20:40 >> 20:42

TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

Rijaliti učesnik otkrio sve o životu Uroša Blažića: I on će svedočiti o masovnom ubici
Hronika

Rijaliti učesnik otkrio sve o životu Uroša Blažića: I on će svedočiti o masovnom ubici

Rijaliti učesnik Viktor Đorđević družio se sa Urošem Blažićem koji je 4. maja ubio devet, a ranio 12 osoba, a neposredno pre masakra dopisivao se sa njim. Đorđević je pozvan u sud kao svedok i najverovatnije će svedočiti u septembru. On je iskaz u svojstvu svedoka dao i u tužilaštvu, a govorio je o svom druženju sa Blažićem, oružju, kao i o porukama na "Vacap" grupi koje su razmenjene neposredno pre ubistva.

26.08.2024

22:03

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija