• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.08.2024

12:10

Pokuševski dao Topiću jako bitan savet: Amerika je to, ne veruj nikome!

EPA

Košarka

Pokuševski dao Topiću jako bitan savet: Amerika je to, ne veruj nikome!

Podeli vest

Ne veruj nikome u Americi i samo treniraj, savetovao je Aleksej Pokuševski (22) mlađeg kolegu Nikolu Topića (19) kada je izabran na NBA draftu ovog leta.

Novo krilo Partizana ima dugogodišnje iskustvo igranja u najjačoj ligi sveta, a i veći deo karijere proveo je u Oklahoma siti Tanderima, ekipi koja je pružila šansu doskorašnjem plejmejkeru Crvene zvezde.

Jako dobro poznaje navike tamošnje uprave i generalnog menadžera Sema Prestija, pa je odmah po završetku drafta poslao poruku Nikoli.

Foto: profimedia

Komesar NBA lige, Adam Silver i Nikola Topić

Poslao sam mu poruku kada je bio draftovan, rekao sam mu da, ako bilo šta treba, da mi se obrati ako mogu da mu pomognem. Poručio bih mu da ne veruje nikome tamo. Amerika je to. I da radi svaki dan kakvi god rezultati bili te sezone. Ako radiš jednu, dve, tri godine, to može samo da godi, ali nije lako, stvarno nije. Ja sam pogrešio u četvrtoj sezoni. Nisam igrao i onda nisam trenirao kako treba, a tu grešku uvidite tek kada krenete da radite kako treba - rekao je Pokuševski u podkastu "Luka i Kuzma".

Aleksej je pre pomenute četvrte sezone u "gromovima" počeo da niže minute i da igra sve bolje, a onda je usledio jako težak period ispunjen povredama.

Foto: AP/Photo

Maleri sa povredama u Oklahomi

Da stvar bude gora, sve se dešavalo u mesecima kada je na dnevnom redu bio razgovor o njegovom novom ugovoru.

Imao sam povrede, i to jako nesrećne. Skočio sam po skok, neko me je pokupio po nogama, pao sam na glavu i rame. Tu mi je iskočilo rame i to je trajalo mesec i po, dva. To je razlog zašto nisam bio u reprezentaciji za Mundobasket. Posle toga sam otišao u Oklahomu na pripreme, kako je krenuo trening kamp, mi smo došli do priče oko ugovora. Na dan kada smo mi krenuli te priče, taj dan sam se ponovo povredio. Skočio sam na nečije stopalo, izvrnuo zglob, pukla su mi dva ligament. Posle sam pričao sa generalnim menadžerom, on je rekao da sam se povredio u najgorem mogućem trenutku. To mi je dosta poremetilo planove, ali ko zna zašto je to dobro - otkrio je bivši igrač Olimpijakosa.

Foto: Tanjug/AP

Pokuševski u dresu Oklahome

Ističe uticaj i podršku Vasilija Micića kroz taj jako težak period. Plejmejker je u Oklahomu stigao nakon izvrsnih sezona u Efesu, pa je imao mnogo korisnih saveta za mlađeg sunarodnika.

- Dosta mi je pomogao Vasa, ja ga uvek pomenem jer to je bio težak period za mene. Prvih mesec i po dva nisam bio raspoložen, niti sam mnogo trenirao. On je bio tu uz mene, davao mi je savete, gurao.  Krenuli smo puno da treniramo zajedno. Iz teretane sam izlazio kao izbacivač. On mi je pomagao psihički, svakodnevno smo pričali. Pričao mi je kako je on imao povrede, njegova iskustva, i da je u svojoj 26. godini proigrao na vrhunskom nivou. Ja sam u tom trenutku u Oklahomi imao 22. i mladom čoveku puno pomaže kada neko sa iskustvom priđe i daje mu savete - objasnio je novi igrač Partizana.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke
Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke

N. U. (24), jedan od teže povređenih u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Umke preminuo je danas u Urgentnom centru. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na Novom obrenovačkom putu, a u kojoj su učestvovali kamion i autobus koji saobraća na liniji 551, jedna osoba iz autobusa je smrtno stradala na licu mesta, a 18 povređenih putnika je prevezeno u Urgentni centar.

27.08.2024

13:27

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija