• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

28.08.2024

11:35

Aleksa o kultnoj proslavi u Parizu: Tako nešto se dešava samo jednom u životu!

REUTERS

Košarka

Aleksa o kultnoj proslavi u Parizu: Tako nešto se dešava samo jednom u životu!

Podeli vest

Srpski košarkaš Aleksa Avramović, nakon impresivnog nastupa na Olimpijskim igrama gde je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju i ponosno poneo titulu najboljeg defanzivca turnira, dao je intervju za ruski portal "Meč" u kojem je podelio svoje utiske o Parizu, ali i o svom predstojećem angažmanu u moskovskom CSKA.

Avramović je sa posebnim emocijama govorio o Parizu i iskustvu sa Olimpijskih igara, ističući timski duh kao ključni faktor uspeha. 

- Igre su bile neverovatne. Osim našeg susreta sa SAD, koji smo mogli da dobijemo, jer smo skoro ceo meč bili u prednosti. Sve u svemu, igrali smo dobro. Glavni uspeh je što niko nije pokazao sebičnost. Iako smo imali sjajne igrače kao što su Jokić i Bogdanović, bili smo porodica, pomagali smo jedni drugima, razmišljali samo o tome kako da podržimo saigrača. To važi za sve, počev od trenera Pešića do predsednika našeg košarkaškog saveza - rekao je Avramović.

Jedan od najzanimljivijih delova intervjua bio je Avramovićev opis proslave osvajanja bronzane medalje. Srpski reprezentativac je otkrio kako je tim, nakon pobede, iskoristio slobodno vreme za slavlje u društvu svojih najbližih.

- Bili smo uznemireni posle meča protiv SAD i imali smo samo 35-40 sati do sledeće utakmice. Bilo je malo vremena do borbe za bronzu. Ali, kada smo pobedili, shvatili smo da sada imamo previše slobodnog vremena. Ali, sve je već bilo spremno, naši rođaci su organizovali veselje, a mi smo otišli da slavimo. Razumete, takva šansa se ne pojavljuje često, možda samo jednom u životu. Samo igrati na Olimpijskim igrama je sjajno, ali osvajanje medalje je sreća i čast - istakao je doskorašnji član Partizana.

Osim o Olimpijskim igrama u Parizu, Avramović je govorio i o toplom dočeku koji mu je priredio rodni Čačak, gde su ga dočekali kao pravog junaka. 

- Da, da. Volim svoj grad, živim u njemu i ljudi znaju za njega. Pokazali su svoju ljubav, i to ne samo ovog puta. Prošle godine je bilo nešto slično posle našeg nastupa na Svetskom prvenstvu. Zahvalan sam svojim sunarodnicima. Drago mi je što kao reprezentativac mogu da pružim toliko sreće svojim sunarodnicima, posebno ljudima iz mog grada - izjavio je Avramović.

Na kraju, Avramović se dotakao i svog prelaska u CSKA, ističući da je presudni faktor bila pozitivna iskustva njegovih prijatelja i kolega koji su igrali za moskovski klub.

- Želeo sam da idem na Olimpijske igre sa potpisanim klupskim ugovorom. Tako da vaše misli budu oslobođene ovih briga. Jasno je da sam imao ponude iz Evrolige, ali CSKA... Kad god sam razgovarao sa prijateljima koji su igrali u CSKA, Milutinovim, Davidovcem, Teodosićem, Tarlaćem, sportskim direktorom našeg saveza, čak i sa selektorom Pešićem, koji nije radio u CSKA, svi su rekli najbolje reči o klubu, kako se odlično ophode prema igračima, kakav je neverovatan grad Moskva. To je bio glavni razlog koji je uticao na moju odluku. Stvarno sam želeo da dođem. Srećan sam što sam ovde, što živim u Moskvi. Ovo je veoma neobičan grad sa toliko toga da se vidi. Pre svega, ja sam pravoslavac, i ovo je takođe važna tačka - rekao je Avramović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Brisel blokira isporuku nafte Orbanu? Postoje dva rešenja za Mađarsku i Slovačku!
Live TV

Brisel blokira isporuku nafte Orbanu? Postoje dva rešenja za Mađarsku i Slovačku!

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je u subotu da odluka Evropske komisije da ne posreduje u sporu oko blokade isporuke nafte iz Rusije preko Ukrajine u njegovu zemlju ukazuje na to da Brisel stoji iza toga. Profesor dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije bio je gost "Info jutra" Informer TV i tom prilikom govorio na tu temu.

28.08.2024

12:36

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija