• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

09.09.2024

18:00

Partizan može malo da odahne! Real bez najvećeg pojačanja izlazi na megdan Beograđanima!

AP/Photo

Košarka

Partizan može malo da odahne! Real bez najvećeg pojačanja izlazi na megdan Beograđanima!

Podeli vest

Košarkaš Real Madrida Usman Garuba (22) doživeo je prelom levog stopala i biće van trenažnog procesa između šest i osam nedelja. To znači da trener Ćus Mateo neće moći da računa na Španca na meču protiv Partizana, 10. oktobra, u drugom kolu Evrolige.

Nakon odlaska Geršona Jabuselea iz redova "kraljevskog kluba" u NBA ligu, Madrid se odlučio da ponovo vrati Garubu iz Golden Stejt Voriorsa kao njegovu zamenu.

Mladi Španac je odlično započeo pripremni period, ali je odmah došlo do peha. Usman je doživeo prelom levog stopala, a očekuje se da će biti van terena najmanje dva meseca.

Ova vrsta povrede je posebno značajna kod košarkaša, jer zbog neprekidnih skokova koji se izvode, svoje visine i težine, u slučaju Garube oko 104 kilograma, obično im je potrebno više vremena kako bi se oporavili.

Foto: EPA Images

Usman Garuba

Garuba nije mogao da bude prisutan ni prošle subote u Badahosu, na debiju svog tima protiv Benfike. Bila je to samo prijateljska utakmica, ali najgore od svega je što će propustiti i Superkup, prvi zvanični turnir u sezoni koji će se igrati 21. i 22. ovog meseca.

Biće ovo veliki peh za ekipu Ćus Matea, koji će biti primoran da rastegne minutažu na terenu Edija Tavaresa i Serža Ibake, svoja jedina dva prirodna centra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija