• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.09.2024

10:48

Pešić dobija Specijalnu nagradu UKTS za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri

AP/Photo

Košarka

Pešić dobija Specijalnu nagradu UKTS za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri

Podeli vest

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) na poseban način iskazaće veliku zahvalnost Svetislavu Pešiću za ogroman doprinos koji je dao za razvoj srpske košarke.

Sada već bivšem selektoru Srbije, sa kojom je u poslednje dve godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu Manili i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, biće uručena Specijalna nagrada UKTS za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri.

Svečanost će biti upotpunjena predavanjem, koje će popularni Kari održati na temu "Trenerski izazovi, prepreke i odluke u procesu do cilja", a sve će biti upriličeno u hali "Master" u Zemunu 21. septembra sa početkom u 12 časova.

- Pešić je već dobitnik najvišeg priznanja koje dodeljuje naše trenersko udruženje - Nagrade za životno delo, ali smo imali potrebu da mu dodelimo i ovu novu nagradu i tako izrazimo posebnu zahvalnost za sve što je uradio za naš sport. Ovo priznanje je zaista jedinstveno i puno simbolike i ističe najnovije Pešićeve uspehe -  istakao je generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević.

Ovo dragoceno predavanje, koje će održati Pešić biće nastavak permanentnog stručnog usavršavanja naših trenera koje planski sprovodimo, poručio je Vasiljević.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

 

- Moram da naglasim da smo i veoma ponosni na činjenicu da smo osmogodišnju saradnju sa Fakultetom za sport Univerziteta 'Union - Nikola Tesla' ovog proleća krunisali i novom etapom, pošto je UKTS za 130 svojih članova obezbedilo stipendije za kurs sportskog operativnog trenera - sportskog učitelja za rad sa decom. To je zaista bio pionirski poduhvat, jer je to jedinstveni primer u našem sportu da je neko udruženje stipendijama stalo iza svojih članova i omogućilo besplatan kurs sportskog operativnog trenera.

Sumirajući izuzetno uspešnu godinu za UКTS, Vasiljević je još jednom podvukao da je organizacija Beogradske košarkaške klinike Dušan Ivković, bila izvanredna uz učešće izuzetnih predavača. Među predavačima su bili iskusni NBA stručnjak Stiven Кliford, trener madridskog Reala Ćus Mateo, nekadašnji šef struke Pariza Tomas Isalo i srpski stručnjak na klupi Londona Petar Božić.

Foto: EPA Images

Košarkaši Srbije sa legendom Svetislavom Pešićem

 

- Svi oni su dali nemerljiv doprinos tradicionalnom kvalitetu najpoznatijeg i najeminentnijeg trenerskog seminara u svetu. Beogradska košarkaška klinika Dušan Ivković okupila je i ove godine vrhunske stručnjake pod obručima, a predavanja je pratilo preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera. Beograd je još jednom bio ucrtan na košarkaškoj mapi sveta kao istinski centar, a upravo su predavači najbolje govorili o kvalitetu i stručnosti ovog seminara u Beogradu. Danas se navršava tri godine od smrti Dušana Ivkovića, ali njegov lik i delo i dalje žive i kroz ovaj seminar čiji je on bio idejni tvorac. Trudićemo se da i u godinama koje dolaze Klinika i dalje nosi epitet najboljeg trenerskog seminara u svetu - zaključio je Vasiljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija