• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.10.2024

08:58

Partizan juri prvu recku u Evroligi, Zvezda na teškom ispitu u Istanbulu

Starsportphoto

Košarka

Partizan juri prvu recku u Evroligi, Zvezda na teškom ispitu u Istanbulu

Podeli vest

Košarkaši Partizana igraju protiv Bajerna u Beogradskoj areni (20.45, Sport klub 1), dok Crvena zvezda u nešto ranijem terminu gostuje Fenerbahčeu i Istanbulu (19.45, Sport klub 2) u trećem kolu Evrolige.

Utakmica sa Bajernom idealna je prilika da Partizan upiše prvu recku u pobedničku kolonu Evrolige ove sezone! Nemci su stigli u Beogradsku arenu sa polovičnim učinkom od jedne pobede i poraza, dok crno-beli nakon dva odigrana kola ne znaju za trijumf.

Bolja od ekipe iz Humske bila je Baskonija u Vitoriji (88:82), a potom i Real u Madridu (93:86). Međutim, prvi put ove sezone Željko Obradović (64) i njegovi izabranici nastupaju pred domaćom publikom i prepunim tribinama Beogradske arene. Crno-beli su sjajni u ABA ligi ove sezone i imaju četiri pobede iz isto toliko utakmica, dok u eliti nisu uspeli da slome otpor Baskonije i Reala iako su imali šanse u oba okršaja. Iako kladionice smatraju "parni valjak" za favorita, popularni Žoc ukazuje na kvalitet svog kolege Gordona Herberta (65), doskorašnjeg selektora i osvajača Mundobasketa sa Nemačkom.

Foto: Starsportphoto

 

 


- Igramo protiv tima koji je najbitniju promenu napravio na klupi. Radi se o preiskusnom treneru koji je bio svetski prvak. Vidi se njegov rukopis u igri Bajerna. Svaki prekid ili tajm-aut znači promenu odbrane i napada. Imaju mnogo spremnih akcija za šutere. Moramo da budemo spremni na sve te promene i koncentrisani na defanzivne zadatke. Dobro smo trenirali i pripremili utakmicu. Molim navijače da navijaju korektno i da pokažu poštovanje prema protivniku koji nas je uvek lepo ugostio u Minhenu - ocenjuje Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da nastave perfektan niz u Evroligi gostovanjem Fenerbahčeu i Istanbulu (19.45, Sport klub 2). Izabranicima Janisa Sferopulosa olakšava zadatak povreda Marka Gudurića zbog koje reprezentativac Srbije neće igrati protiv bivšeg kluba. Međutim, nisu ni crveno-beli bez brige pošto je Nemanja Nedović pod znakom pitanja.

- Nemanja je malo povređen, ali ne želimo da rizikujemo. Naši lekari će odlučiti. Znamo šta treba da radimo protiv Fenerbahčea. Moramo biti koncentrisani na svoj plan - objasnio je Janis Sferopulos.

Iako Zvezda igra u dobroj formi, kvota na njihovu pobedu iznosi 4.10, dok je na pobedu domaćina 1.30. Ako bi došlo do produžetaka, kvote se blago prilagođavaju, sa 3.85 na Zvezdu i 1.23 na Fenerbahče.

 

 

Standings provided by Sofascore




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ko je krivac: Visoke trgovačke marže - monopolsko ponašanje ili inflatorni pritisak?
Društvo

Ko je krivac: Visoke trgovačke marže - monopolsko ponašanje ili inflatorni pritisak?

Zbog sumnje da su se dogovarali o cenama, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak protiv Delezea, Merkatora, Univereksporta i Disa. Još pre nekoliko meseci premijer Vučević je rekao da Vlada sa Narodnom bankom ispituje ko se i koliko ugrađuje u cene, i najavio mogućnost da se u istragu uključi i Bia. Poljoprivrednici već duže vreme ukazuju na veliku razliku između otkupnih i cena na rafovima, kao i da ih trgovci ugrožavaju uvozom.

15.10.2024

09:02

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka