• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

23.10.2024

09:50

Reprezentacija ili Partizan? Jedan od najboljih igrača crno-belih propušta derbi sa Zvezdom!?

Starsportphoto

Košarka

Reprezentacija ili Partizan? Jedan od najboljih igrača crno-belih propušta derbi sa Zvezdom!?

Podeli vest

Košarkaš Partizana, Ife Lundberg, našao se na širem spisku reprezentacije Danske za predstojeće kvalifikacije za Evrobasket, gde će njegova reprezentacija odmeriti snage protiv Srbije.

Iako do utakmice ima još skoro mesec dana, već sada se postavlja veliko pitanje – hoće li Lundberg dobiti dozvolu da napusti Partizan zbog ove reprezentativne obaveze.

Na dan kada Danska igra protiv Srbije, crno-beli imaju zakazan večiti derbi protiv Crvene zvezde u okviru Evrolige, što stvara komplikacije za trenera Željka Obradovića.

Foto: Starsportphoto

Ife Lundberg

Večiti derbi je jedan od najvažnijih mečeva u sezoni, a odsustvo jednog od ključnih igrača poput Lundberga moglo bi značajno da utiče na rotaciju Partizana.

Kada bude došlo vreme, pričaćemo o tome. Nemam pojma, niti mogu sada da razmišljam o tome – izjavio je Obradović, ostavljajući prostor za kasnije odluke.

Foto: abaliga.com

Željko Obradović

I selektor Srbije, Svetislav Pešić, suočava se sa sličnim problemom zbog nesuglasica između FIBA i Evrolige, jer se termini kvalifikacija preklapaju sa mečevima elitnog evropskog takmičenja. 

Moraće Crvena zvezda i Partizan da učestvuju u formiranju tog tima. Ako ne sa trojicom igrača, onda po jednim-dvojicom. Da napravimo ekipu koja je kompetitivna. Ne predstavlja samo Pešić košarku u Srbiju. Svi oni moraju da budu svesni da imaju obavezu da razumeju da nam pomognu, a onda će biti rezultati iz kojih će svi pomalo profitirati, pa i klubovi – naglasio je Pešić.

Kako se bliži datum utakmica, ostaje da se vidi da li će Lundberg dobiti dozvolu da predstavlja Dansku ili će ostati sa Partizanom za ključni derbi u Evroligi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija