• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

23.10.2024

23:10

Ovo su najveći ugovori Evrolige! Vezenkov se bogati u Pireju, evo da li ima predstavnika "večitih rivala"!

ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarka

Ovo su najveći ugovori Evrolige! Vezenkov se bogati u Pireju, evo da li ima predstavnika "večitih rivala"!

Podeli vest

Košarkaš Olimpijakosa - Saša Vezenkov, zarađuje najviše na godišnjem nivou, čak 3.700.000 evra, prate ga Šejn Larkin, Valter Tavares i Majk Džejms.

Nivo kvaliteta košarke u Evroligi raste iz godine u godinu, samim tim i rashodi timova. Goruće pitanje prethodnih sezona bilo je koliko novca klubovi troše na plate igrača, a kao i u prošlosti specijalizovani portal "Basket News" potrudio se da nam donese ekskluzivne informacije. Novinari pomenutog portala objavili su deset najjačih ugovora u elitnom takmičenju. 

Prvo što zapadne za oko je činjenica da deset najplaćenijih igrača na godišnjem nivou zajedno inkasiraju oko 29.000.000 evra. U poređenju sa ostalim sportovima i takmičenjima, suma nije previsoka. Navedena suma u NBA ligi pokriva godišnju platu osrednjeg igrača, a o fudbalu ne vredi ni pričati. 

Foto: EPA

 

Očekivano, prvi na spisku je košarkaš Olimpijakosa - Saša Vezenkov. Bugarin se nakon jedne sezone u NBA ligi vratio u Pirej, a crveno-beli su ga za vernost nagradili sa godišnjim primanjima u visini od 3.700.000 evra. Uz to, iskusni krilni centar ima i brojne pogodnosti kao što su automobil, vila, avionske karte... 

Drugo mesto pripada prošlogodišnjem "šampionu" ove kategorije - Šejnu Larkinu. Amerikanac je već nekoliko sezona među najplaćenijim igračima Evrolige, a godišnja plata mu je 3.400.000 evra. Treće mesto pripada centru Real Madrida - Valteru Tavaresu, koji je nedavno stavio paraf na novi ugovor, a "kraljevski klub" ga je za to nagradio sa 3.000.000 evra. 

Majk Džejms iz Monaka četvrti je na listi sa 2.800.000 evra godišnje, naredna dva mesta pripala su tandemu Panatinaikosa - Kostasu Slukasu i Kendriku Nanu. Grk zarađuje 2.600.000 evra, dok Amerikanac inkasira 100.000 manje, odnosno - 2.500.000 evra. 

Foto: Starsportphoto

 

Šesto mesto sa Kendrikom Nanom dele još dva igrača, bivši kapiten Partizana - Kevin Panter, koji se u Barseloni izborio za bogat ugovor, te Nikola Mirotić košarkaš milanske Olimpije. 

Krug od deset najplaćenijih zatvaraju Mario Hezonja sa 2.400.000 evra, te centar Barselone - Vili Ernangomez, i plej Anadolu Efesa - Darijus Tompson, obojica na godišnjem nivou prihoduju po 2.300.000 evropskih novčanica. 

Zanimljivo, na spisku nema Evana Furnijea, koji je takođe letos pojačao Olimpijakos i dobio veoma dobar ugovor budući na svoj košarkaški renome. Ipak, deluje da su crveno-beli uspeli da dogovore nešto bolje uslove sa francuskim reprezentativcem. 

Dakle, jasno se zaključuje da među najplaćenijim igračima nema predstavnika Crvene zvezde i Partizana. Uprkos tome, beogradski rivali na sjajan način započeli su aktuelnu sezonu Evrolige, a crno-beli večeras u Beogradskoj areni protiv Virtusa mogu da nastave pobednički niz od prošle nedelje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija