• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.10.2024

20:35

ABA liga: Budućnost protutnjala Ljubljanom, Splićani bolji od Čačana!

abaliga.com

Košarka

ABA liga: Budućnost protutnjala Ljubljanom, Splićani bolji od Čačana!

Podeli vest

Košarkaši Budućnosti demolirali su Cedevita Olimpiju 91:71 u debiju 6. kola ABA lige, a povoljan rezultat ostvarili su i Splićani protiv Borca (73:61), kao i Igokea protiv Mege (73:64).

Iako su sve oči bile uprte u Ljubljanu i okršaj "zmajčeka" sa gostima iz Podgorice, utakmica nije pružila uzbuđenje kojem su se neutralni navijači nadali.

Ekipa Andreja Žakelja potvrdila je da je jedini konkurent Partizanu i Crvenoj zvezdi, dok je ekipa iz "Stožica" daleko ispod po kvalitetu. 

Foto: abaliga.com

Nekonkurentni - Košarkaši Cedevite

Uspela je Cedevita da bude ravnopravan protivnik samo u prvoj četvrtini, mada su tada pogađali sve što su uputili ka košu Budućnosti. Kada je šut stao, stala je i igra Olimpije.

"Plavi" su se vratili rezultatski u meč, pa čak i preokrenuli do poluvremena, a nešto duži odmor samo je dodatno motivisao izabranike hrvatskog trenera. U velikom trijumfu istakao se bivši košarkaš Partizana Nikola Tanasković sa 19 poena, a odlično su ga pratili Mekinli Rajt sa 15 i Jogi Ferel sa 14 koševa. 

Foto: abaliga.com

Nikola Tanasković

Cedevitu je pokušavao u životu da održi Devante Džons sa 18 ubačenih poena, ali sirovi kvalitet Budućnosti nije mogao da se zaustavi.

Podgoričani su ostali na samo jednom porazu, onom od Crvene zvezde, i nastavljaju poteru za prvim mestom na kojem suvereno vlada neporaženi Partizan. 

Sa druge strane, "zmajčeki" su upisali četvrti poraz, pa se nalaze u velikoj gužvi na donjem delu tabele.

Jako bitan trijumf ostvarili su Splićani na gostovanju Borcu u Čačku (73:61) i ostali u trci sa Igokeom, Crvenom zvezdom i Megom.

Foto: abaliga.com

Čačani u borbi sa Splitom

Hrvatski tim predvodio je iskusni Šenon Šorter sa 20 poena, dok se u redovima Borca istakao Litvanac Paulijus Valinskas sa 16 koševa.

Upravo je Mega imala priliku da pobegne pomenutom društvu, ali je poražena kod kuće od strane Igokee (73:64).

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija