• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2021

14:53

SRBIN POSTAJE NAJPLAĆENIJI IGRAČ U ISTORIJI KOŠARKE?! NESTVARNO! Probija granicu od 200 MILIONA!

NBA

SRBIN POSTAJE NAJPLAĆENIJI IGRAČ U ISTORIJI KOŠARKE?! NESTVARNO! Probija granicu od 200 MILIONA!

Podeli vest

Nikola Jokić je na sjajnom putu da dobije ugovor u NBA koji bi verovatno bio najveći u istoriji košarke! Ipak, postoji uslov koji mora da ispuni, ali koji je veoma ostvariv obzirom na njegove partije ove sezone

Eminentni novinar ESPN-a Bobi Marks, kaže da bi Srbin Nikola Jokić, koji ove sezone briljira, mogao na leto 2022. godine da dobije takozvani "supermaks".

To je ugovor koji pod određenim uslovima mogu da dobiju pojedini košarkaši, obično oni na kojima se zasniva igra ekipe. Oni traju pet godina i mogu da iznose do 35 odsto ukupnog "salari kepa" u prvoj godini, a onda za osam odsto više u svakoj sledećoj...

Uslov da Jokić uspe u ovome je to da bude izabran u NBA tim lige ove sezone, bez obzira da li je u pitanju prvi, drugi ili treći!

Foto: tanjug/ap photo

Jokić je blizu najvećeg ugovora u istoriji košarke!

Fenomenalni Jokić je prošle sezone izabran u drugu petorku lige, a pre toga u prvu. Obzirom na njegove igre u dosadašnjem toku sezone nemoguće je i pomisliti da će ga zaobići "Ol NBA" tim. Jokić je 2018. potpisao petogodišnji ugovor u vrednosti od 148.000.000 dolara.

Naredne godine srpski reprezentativac postaje ograničeni slobodni igrač.

Jokić će naredne godine imati sedam sezona u najjačoj ligi sveta i ostaće mu još godinu dana ugovora, što ga kvalifikuje za petogodišnji supermaks! Podsetimo da je on nosilac igre Denvera, finaliste Zapada koji cilja na veliko finale!

Supermaks ugovore do sada dobila su samo šestorica igrača: Stef Kari, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Džon Vol, Dejmijan Lilard i Janis Adetokunbo.

Sve su to ugovori preko 200 miliona dolara, a najveći ima Janis – 228,2 miliona.

Ne možemo ni da zamislimo šta bi Jokić mogao da dobije, ali možemo da mu poželimo da upravo on bude sedmi na ovoj listi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija