• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.1970

20:07

JOKIĆ NIJE ŽELEO U NBA! Samo je POKUŠAVAO da igra KOŠARKU!

printscreen

NBA

JOKIĆ NIJE ŽELEO U NBA! Samo je POKUŠAVAO da igra KOŠARKU!

Podeli vest

Najbolji košarkaš NBA lige, Nikola Jokić govorio je 2014. o daljim planovima za budućnost

Jokić je u decembru 2014. govorio za b92 o svojim počecima,  zbog čega je zavoleo košarku kao i o interesvoanju evropskih klubova za njegov angažman.

Istakao je da je košarku krenuo da igra zahvaljujući svojoj braći.

- Moja braća su zaslužna što sam zavoleo košarku. Išao sa na njihove utakmice, a kada sam dovoljno porastao, počeo sam da igram sa njima basket.. Tada nisam ni toliko pratio košarku, već sam gledao braću kada su igrali u Subotici i Vršcu. Kasnije sam pratio Medžika Džonsona, a sada volim da gledam snimke starijih košarkaša, posebno Hakima Oladžuvona".

Kada je počinjao nije planirao da će košarka biti njegov put.

- Tada sam košarku shvatio kao igru, a tako je i sada. To me je dovelo tu gde sam sada. Ujedno mi je to mnogo pomoglo da napredujem jer me ne opterećuje, igram samo zato što volim. Praktično se igram košarke, ne osećam pritisak da nešto moram, sve je jednostavno.

Foto: tanjug/AP Photo/Matt York

 

Jokić se u centru pažnje našao sredinom 2013/14 godine kada je zablistao na kupu Radivoja Koraća.

- Ne utiču spoljni faktori toliko na mene, barem pokušavam da tako bude. Ne opterećujem se time da li sam odjednom postao nešto veliko ili postepeno, uostalom, nisam još, samo pokušavam da igram košarku, a u tome mi pomažu saigrači.

Tada je istakao da su stariji igrači poput Ratka Varde, Novice Veličkovića i Bobana Marjanovića značajno uticali na njegovu karijeru.

 - Mnogo su mi pomogli i Bobi i Varda. Jer, kada imaš jake duele na treningu, onda ti dueli na utakmici ne predstavljaju veliku pretnju. Uz Bobija i Ratka je tu bio i Novica, to je za mene veliko iskustvo i mnogo mi je značilo u mom napretku. Prošle sezone nisam bio među glavnim igračima, ali sam gledao od njih kako da se ponašam na terenu i kada je došao moj trenutak, to sam i iskoristio.

Foto: printscreen

 

Istakao je da su mnogi španski klubovi bili u redu za njegov potpis.

- Ostaću u Megi koliko god treba da se razvijam. Jer, gde god da odeš, ti si gotov igrač, nema razvoja više. Po meni, jedino mogu da odem iz ličnih razloga, ako budem mislio da mogu individualno da napredujem. Ali, mislim da ću ostati ovde koliko mi je još ostalo da se razvijem, a tek onda planiram da odem negde drugde.

Na kraju je istakao da će evropski klubovi imati prednost u odnosu na NBA klubove.

- Mislim da neki domaći tim ne bi dolazio u obzir. Igram istu ligu kao Partizan i Crvena zvezda, ne bi bilo potrebe za tim. Što se tiče evropskih klubova i NBA, ako odeš u Ameriku kao mlad igrač, nećeš igrati. Možda ćeš se bolje razvijati nego u Evropi, ali ovde imaš šansu da se kroz igru razvijaš. I NBA i Evropa imaju i svoje prednosti i mane, ali kada bih ja birao, mislim da bih se odlučio da pre odem negde u Evropu, da se razvijem, pa onda tek u NBA, ako Bog da.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija