• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2021

12:17

FRKA, SUSPENZIJA ZA JOKIĆA! Nikolina štala dobila zabranu takmičenja na šest meseci!

printscreen

NBA

FRKA, SUSPENZIJA ZA JOKIĆA! Nikolina štala dobila zabranu takmičenja na šest meseci!

Podeli vest

Štala Nikole Jokića "Dream Catcher" kažnjena je 28. juna posle trke "Subotička milja" u organizaciji Konjičkog kluba Bačka, suspendovana je na šest meseci takmičenja na trkama od strane Konjičkog kluba Bačka u Subotici,

Kako prenosi Telegraf, i zvaničnom saopštenju Konjičkog kluba Bačka navedeno je da je doneta odluka zabrane učešća u trkama koje organizuje Konjički klub Bačka štali "Dream Catcher" iz Sombora u trajanju od šest meseci, počev od 27.06.2021. godine zbog incidenata koje su izazvali njihovi članovi i osoblje na trkačkom danu 27.06. 2021. u Subotici.

Navodi se da je fizički napadnuto službeno lice na počasnoj tribini hipodroma, ali i da su prekršene još četiri tačke:

- Fizički napad na lica koja učestvuju u sportskom takmičenju, na člana rukovodstva ili službeno lice.  Psovanje, neprostojni gestovi, omalovažavanje, prigovaranje službenim licima i učesnicima i bilo koje drugo nesportsko ponašanje koje narušava red i mir na takmičenju.  Neposredno i posredno delovanje lica kojim izaziva nered prilikom dolaska, odlaska ili tokom boravka u sportskom objektu, koje remeti tok sportske priredbe ili ugrožava bezbednost učesnika sportske priredbe ili trećih lica.  Neovlašćen ulazak u službene prostorije Kluba ili na sportski teren (osim u slučaju pomoćipri startu).

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić

Udruženja kasačkog sporta Srbije navedeno je da je doneta odluka da se izrekne opomena Konjičkom klubu Bačka zbog loše organizacije, neadekvatnog obeležavanja staze, kao i zbog neadekvatne redarske službe čijim propustom nije sprečen fizički napad na službeno lice, te je ovom klubu izrečena kazna od 30.000 dinara.

Kako prenosi pomenuti izvor nisu dobili komentra od Udruženje za kasački sport Srbije, hipodrom u Subotici i Konjički klub Bačka, kao i oca Nikole Jokića. 

- Neću ništa da komentarišem, neka pričaju i pišu šta hoće, nemam komentar - rekao je Branislav Jokić.

Ovaj incident nisu želeli da komentarišu ni u Udruženju za kasački sport Srbije, kao ni Konjički klub Bačka koji je poručio da nema komentra. 

Jasno je iz zvaničnih zapisnika da je došlo do napada na službeno lice posle odluke da se Jokićevom grlu oduzme pobeda posle promene pravca i ometanja grla broj devet (Iago D'Amore), pa je umesto Jokićevog grla pobedu odnelo grlo "Fidagu U. R." Epilog svega ovoga bile su i ostavke u Udruženju za kasački sport Srbije koje je ostalo bez svog predsednika Željka Vujanovića i Petra Radosavljevića, predsednika takmičarske komisije i generalnog sekretara.

Na Jutjubu se pojavio snimak sporne trke posle koje je izbio incident i nakon koje je Jokićevoj štali izrečena suspenzija.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boca

pre 2 godine

Švabo,Srbija će opstati i bez tebe,sve dođe i sve prođe samo Srbija ostaje.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17