• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2022

17:04 >> 17:15

TUGA! Preminula NBA legenda! Bio je među 10 najboljih svih vremena!

NBA

TUGA! Preminula NBA legenda! Bio je među 10 najboljih svih vremena!

Podeli vest

Legendarni NBA trener i čovek koji je ostavio dubok trag u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu Bil Fič preminuo je u 89. godini

Rođen je kao Vilijam Čarls Fič, a blistavu trenersku karijeru gradio je od 1970. do 1988. godine.

Sedeo je na klupama Klivlend Kavalijersa (1970-79), Boston Seltiksa (1979-83), Hjuston Rokitsa (1983-88), Nju Džersi Netsa (1989-92) i Los Anđeles Klipersa (1994-1998), dok je pre toga  od 1956. do 1970. godine radio u koledž košarci.

Šampionski NBA prsten je osvojio 1981. godine sa Boston Seltiksima, dok je za trenera godine proglašavan dva puta 1976. i četiri godine kasnije.

 

 

NBA ga je proglasila za jednog od 10 najboljih trenera u istoriji najjače košarkaške lige na svetu. U kuću slavnih primljen je 2019. godine.

Inače, Bil Fič je bio prvi trener jednog od najboljih košarkaša ikada Lerija Birda i sa njim je došao do NBA titule 1981. godine, dok je legendarni as Seltiksa u svojoj autobiografskoj knjizi naveo da ga je Fič naučio mnogim stvarima, najviše da mu je usadio odnos prema radu.

Prenosio je znanje mnogim trenerima, među kojima je i Rik Karlajl, sa kojim je radio u Nju Džerzi Netsima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija