• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

07:35

BOGDANOVIĆ ZAKAZAO KADA JE BILO NAJPOTREBNIJE, Lejkersi eliminisani iz plej-of trke (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

BOGDANOVIĆ ZAKAZAO KADA JE BILO NAJPOTREBNIJE, Lejkersi eliminisani iz plej-of trke (VIDEO)

Podeli vest

Bogdan Bogdanović odigrao još jedan dobar meč za Atlantu u porazu protiv Toronta (118:108)

Srpski košarkaš upisao 19 poena i devet skokova za 32 minuta na terenu, ali je nažalost u poslednja dva minuta igre promašio dva važna bitna šuta, a Janga trojku, pa povratka nije bilo.

Toronto je zaustavio Atlantu nakon pet vezanih pobeda. Srpski bek je dva minuta pre kraja meča nije uspeo da poentira, Sijakam i Ačijuva su ga udvojili, a on iz teške pozicije poslao loptu na vrh tabele. Pola minuta kasnije Bogdanović je iz ćoška šutirao za tri poena, ali lopta ni tada nije htela kroz obruč. 

Reptorsi su pobegli na 108:103, Tre Jang je potom promašio trojku za povratak, a Toronto je priveo meč kraju posle penal završnice i upisao trijumf. 

Bogdanović je utakmicu završio sa 19 poena, devet skokova i tri asistencije, gađao je van linije 7,24 pet puta pogodio od12 pokušaja. Tre Jang je bio najefikasniji pojedinac Atlante sa 26 poena, uz to je dodao i 15 asistencija.

Sijakam je vodio Toronto.  Postigao je Kamerunac 33 poena, uhvatio 13 lopti, podelio još šest asistencija. Odigrao sjajnu odbranu nad Bogdanovićem u ključnim trenucima.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Finiks je savladao LA Lejkerse sa 121:110 i tako ostavio Lebrona Džejmsa i saigrače bez plej-ofa. Ključnu ulogu u rekordnom 63. trijumfu sezone Finiksa Imao je Devin Buker koji je ubacio 32 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

Drugi meč zaredom nije igrao Lebron Džejms zbog izvrnutog skočnog zgloba, a Lejkersi su upisali sedmi vezani poraz. Malo vredi Lejkersima sada 28 poena Vestbruka ili 21 Dejvisa uz 13 skokova.

Centar iz Kameruna Džoel Embid ubacio 45 poena, uz 13 skokova i dve asistencije u pobedi Filadelfije protiv Indijane 131:122. Kukao je Embid pre par dana kako ne zna šta treba da uradi za MVP titulu, bori se sa Nikolom Jokićem, kaže  da ga ljudi mrze. Uspeo je sada da 12. put ove sezone završi utakmicu sa 40+ poena i 10+ skokova i izjednači se sa Raselom Vestbrukom. Ima pred sobom još tri utakmice da postane rekorder u tom segmentu.

Embid je trenutno najbolji poenter lige sa 30,4 poena po meču i ako ovako nastavi biće prvi centar od Šakila O Nila, ali i prvi igrač rođen van Amerike kojem će pripasti to priznanje.

U trijumfu gostiju učestvovao je sa 30 poena Tajris Maksi, dok je u poraženom timu najbolji poenter bio Badi Hild sa 25 poena. Bila je ovo 26. pobeda Seventisiksersa na strani, pa na istočnoj konferenciji na postoji ekipa sa više pobeda van svog terena.

 

 

NBA LIGA,  REZULTATI

Indijana - Filadelfija 122:131

Orlando - Klivlend 120:115

Bruklin - Hjuston 118:105

Majami - Šarlot 144:115

Toronto - Atlanta 118:108

Čikago - Milvoki 106:127

Minesota - Vašington 114:132

Oklahoma - Portland 98:94

Denver - San Antonio 97:116

Juta - Memfis 121:115 (p.produžetka)

Sakramento - Nju Orleansc109:123

Finiks - LA Lejkers 121:110

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija