• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2022

15:13

'Oće neko na basket? Nikola Jokić - OD "BUCKA" DO KOŠARKAŠKE ZVERI"

Tanjug/AP

NBA

'Oće neko na basket? Nikola Jokić - OD "BUCKA" DO KOŠARKAŠKE ZVERI"

Podeli vest

As Denvera i reprezentativac Srbije Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige drugi sezonu u nizu

Srpski as Nikola Jokić postao je prošle godine prvi Srbin koji je proglašen za MVP-a, prvi centar MVP još od Šekila O'Nila i 2000. godine. Ove sezone je samo potvrdio dominaciju, da razuveri one koji su sumnjali da nije najbolji u najjačkoj košarkaškoj ligi na svetu.

Dominantno do MVP titule

Ekipa Majkla Melouna je regularni deo završila na šestom mestu Zapadne konferencije, u poslednji čas. U prvoj rundi naišli su na Golden Stejt, koji je bez mnogo muke sa 4:1 u seriji preslio Nagetse i i stavio tačku na njihovu aktuelnu sezonu.

Vodio je naš as, možda malo preterujemo ako kažemo sam, ali bez adekvatne podrške, Nagetse do četvrtog uzastupnog plej-of učešća. Igrao je bez pomoći dvojice važnih karika u rosteru - povređenih DŽamala Mareja i Majkla Portera Juniora. Do plej-ofa prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu. Kada je o plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

Foto: printscreen

 

'Oće neko na basket! 

Nije na domet podseti da je Jokić bio najslabije rangirani igrač sa drafta kome je pripalo ovo laskavo priznanje jer je bio 41. u izboru iz 2014. godine. Nikola Jokić je u NBA stigao 2015. godine. Posle nekoliko godina je otkrio da mu nije bilo dobro, da se pitao gde je došao.

Sada je u NBA već sedam godina, dominira, ruši sve pred sobom, izluđuje protivnike, obara rekorde, piše istoriju NBA lige. Bilo je onih koji nisu verovali, istina je da se i dalje neki pitali kako je "bucko" iz Srbije uspeo u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić MVP NBA lige

Jenostavno je! jer je najbolji! Bacio je Ameriku u trans košarkaškom inteligencijom, magijom koju izvodi na parketu, i dalje se pitaju  da li je sa ove planete. 

A, pre samo 11 godin Nikola Jokić je na Fejsbuku molio vršnjake da sa njim igraju košarku.

- 'Oće neko na basket... -  napisao je Jokić na svom Fejsbuku 7. februara 2011. godine i nije dobio nijedan "lajk" ili odgovor.

Od "bucka", momka koji je obožavao da pije koka-kolu, sa kojim niko nije hteo na basket, postao je Nikola Jokić zver! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija