• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2022

11:06

MAGNETI ZA GLEDAOCE! Evropa ne spava kad igraju Jokić i Dončić!

NBA

MAGNETI ZA GLEDAOCE! Evropa ne spava kad igraju Jokić i Dončić!

Podeli vest

Veliki uspesi Nikole Jokića i Denver Nagetsa donela su ogroman porast gledanosti u Evropi NBA lige

MVP NBA lige Nikola Jokić oduševljava Srbiju, ali i ceo Stari kontinent. Dve titule MVP-ja sjajnog Somborca donele su još veću popularnost i gledanost najjačoj ligi sveta, na drugom kraju planete.

Pored Nikole Jokića za to je zaslućan i Grk Janis Adetekumbo,i naravno Luka Dončić koji je ove sezone sam vukao svoj Dalas do prve runde plej-ofa NBA lige.

U rastu gledanosti pomogli su im i ostali igrači sa Evropskog kontinenta. Za to su sada stigli i dokazi.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

Zvanični podaci kažu da je broj ljudi koji su se pretplatili na  "NBA League pass" skočio čak 23% u Evropi. Dok su društvene mreže ostvarile 226 miliona pregleda ove sezone, za 23% odsto više nego prošle sezone. U tome su znatno pomogli i vikend termini koji su bili pogodni za evropsku vremensku zonu.

I na nivou Srbije pričuje se rast u svim kategorijama.

- U poređenju sa prošlom godinom, porast gledalaca koji je pratio plej-in turnir je porastao za čitavih 30 odsto. Od početka plej-ofa je zabeležen broj pretplatnika na NBA league pass za 10 odsto - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija