• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2022

10:52

NA KORAK OD ISTORIJE! JOKIĆ postaje REKORDER NBA lige!  (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

NA KORAK OD ISTORIJE! JOKIĆ postaje REKORDER NBA lige! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić došao je na korak od NBA rekorda po broju "tripl-dabl" učinaka za centre

Srpski košarkaš dominirao je u noći iza nas kada je svoje Denver Nagetse predvodio do pobede nad Golden Stejt Voriorsima. Nikola Jokić zabeležio je svoj 77. "tripl-dabl" učinak pošto je meč završio sa 26 poena, 12 skokova i deset asistencija, a od rekorda deli ga još jedna ovakva partija.

Kada su u pitanju centri, Vilt Čemberlen je rekorder sa 78 i nema sumnje da će dvostruki uzastopni MVP uskoro prestići legendu NBA lige. Jokića samo jedan "tripl-dabl" deli od izjednačenja rekorda, a dva od toga da postane prvi "visoki igrač" koji je stigao do 79 partija. 

Nakon toga, Jokićev sledeći cilj bi mogao da bude 100 "tripl-dabl" učinaka u NBA ligi. Svega pet igrača u istoriji mogu da se pohvale sa tim uspehom. Listu predvodi Rasel Vestbruk, a slede Oskar Robertson, Medžik Džonson, Džejson Kid i Lebron Džejms.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija