• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2023

06:38

JOKIĆ NIJE SA OVE PLANETE! Ispisana je istorija! Niko ovo nije uradio, Srbin je gazda Denvera!  (VIDEO/FOTO)

tanjug/ap

NBA

JOKIĆ NIJE SA OVE PLANETE! Ispisana je istorija! Niko ovo nije uradio, Srbin je gazda Denvera! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denvera su posle dramatičnog finiša utakmice savladali Minesotu rezutatom 122:118

Bila je ovo osma pobeda u nizu igrača Denvera i još jedna MVP partija Nikole Jokića. Srpski centar gazi od starta sezone i ne spušta lestvicu. 

Jokić je najbolji asistent

Srbin je utakmicu završio sa novim tripl-dabom, 14. u sezoni, a 90. u karijeri. Meč je završio sa 31 poenom, 13 asistencija i 11 skokova.

Foto: tanjug/ap

 

Opet je ispisao istoriju! Jokiću je bilo potrebno šest kako bi izjednačio, a sedam asistencija kako bi se popeo na vrh večne liste svoje franšize! Odigrao je još jednu maestralnu partiju, upošljavao je saigrače kako samo on zna i već na poluvremenu je ipisao istoriju. 

Sada Jokić ima 3.680 asistencija i nastavlja da broji. Pritom, odigrao je 269 utakmica manje od Aleksa Ingliša za Denver. Iza sebe je ostavio Aleksa Ingliša, dok su još pre padali Fet Lever, Andre Miler, Taj Loson, Nik Van Eksel i mnogi drugi velikani...

 

Ingliš je do sada bio prvoplasirani sa 3679 asistencija, a u Denveru je proveo čak deset godina, a ispod su Fet Lever sa 3566 i Andre miler sa 2978.

Takođe, postao je Nikola prvi igrač u istoriji NBA lige koji nastupa na poziciji centra, a da na večnoj listi predvodi svoju franšizu u asistencijama.

 

 

Nikolu Jokića je sjajno ispratio Džamal Marej sa 28 poena, dok je Brus Braun ubacio 16 poena. U redovima Minesote MekDenijels je prednjačio sa 18 poena, dok je 17 imao Rid.

Denver je konstantno vodio tokom prvih 12 minuta igre, potom je Minesota iskoristila neke greške Nagetsa i vratila se u igru. U nastavku je usledila rezultatska klackalica, ali je Minesota i na poluvreme otišla sa pet poena prednosti.

Nastavili su "Vukovi" u istom ritmu pa su tako do polovine poslednje deonice uglavnom bili na granici dvocifrene prednosti. Nagetsi su odigrali sjajnu treću četvrtinu, ali ni gostujući tim nije prestajao da pogađa pa su Jokić i ekipa bili bez prave šanse da preokrenu, iako su bili blizu.

Foto: tanjug/ap

 

Ipak, uspeo je  Denver u finišu da slomi protivnika. Pri rezultatu 118:113 na nešto više od dva minuta pre kraja najpre je Jokić bio siguran sa linije za slobodna bacanja, nakon čega je Džamal Marej trojkom izjednačio, potom poentirao na samom ulasku u poslednji minut meča za dva i doneo svom timu prvu prednost nakon druge četvrtine. Minesote je stala u samoj završnici, što su Nagetsi iskoristili i overili trijumf. 

NBA LIGA

Četvrtak

Dalas - Atlanta 122:130

Njujork - Vašington 105:116

Hjuston - Šarlot 117:122

Memfis - Klivlend 115:114

Nju Orleans - Majami 98:124

Oklahoma - Indijana 126:106

Juta - L.A. Klipers 126:103

Denver - Minesota 122:118

L.A. Lejkers - Sakramento 111:116

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17