• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2023

08:45

NA PRAGU ČUDO NEVIĐENO U NBA LIGI! Ovo niko nije uradio, Denver i Majami "METLOM" zakazuju finale?

EPA-EFE

NBA

NA PRAGU ČUDO NEVIĐENO U NBA LIGI! Ovo niko nije uradio, Denver i Majami "METLOM" zakazuju finale?

Podeli vest

Boston Seltiksi i Los Anđeles Lajkersi nemaju nijednu pobedu posle tri utakmice u finalnim serijama Istočne i Zapadne konferencije NBA-a lige.

Majami Hit predvođen Džimijem Batlerom i Denver Nikolom Jokićem stigli su nadomak finala sezone i borbe za titulu. 

Pored toga što biljiraju, na ruku im ide i tradicija. Nijedna ekipa u istoriji NBA plaj-ofa nije uspela da se vrati nakon zaostatka od tri utakmice. Njujork Niksi 1951. godine, Portland 2003. i Denver 1994. godine bili su najbliži tome, pošto su sa tri pobede u nizu, uspeli da dođu do egala, ali na kraju su ipak u majstorici slavili Ročester, Dalas i Juta. 

Foto: Tanjug/AP

 

Takođe, ovo bi mogla da bude istorijska sezona, jer bi oba konferencijska finala mogla da se završe "metlom", odnosno s pobedama dve ekipe od 4:0. U finalu konferencije 1957. Boston je pobedio Sirakuz 3:0, a St. Luis je bio boji od Mineapolisa 3:0.

Foto: Tanjug/AP

 

Naredni meč Denvera i Lejkersa na programu je u noći između ponedeljka i utorka, od 02.30 ujutru, do će u noći između utorak i srede Boston imati šansu da se revanšira Majamiju i spreči elininaciju bez dobijenog meča.

- Verujem mojim saigračima. Koldvel-Pop je bio odličan, Brus Bran sa klupe, Majkl Porter Džunior...Odbrana nam je bila vrhunska. Uopšte nisam sumnjao u saigrače nijedanog sekunda. O ovome nisam ni mogao da sanjam. Svaki dan mi je kao u raju, uživam u momentu - kazao je Jokić posle treće pobede Denvera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija