• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

12:12

DEČAK KOJI SE BORI SA RAKOM OTKRIO ŠTA JE LJUDINA JOKIĆ URADIO: Ulepšao mi je život, vratio mi je osmeh na lice...

printscreen

NBA

DEČAK KOJI SE BORI SA RAKOM OTKRIO ŠTA JE LJUDINA JOKIĆ URADIO: Ulepšao mi je život, vratio mi je osmeh na lice...

Podeli vest

Nikola Jokić je veliki čovek, ne samo košarkaš, NBA zvezda... Pre četiri godine srpski centar nije ulepšao samo dan Karteru Edžerliju, dečaku koji se godinama bori sa rakom, nego mu je postao motivacija tokom najteže životne bitke.

Dečak Karter Edžerli pre nekoliko godina upoznao je sve igrače Nagetsa, ali nijedan nije bio poput Nikole Jokića. U intervjuu za "cbsnews.com" otkrio je da je tada dobio potpisan dres od Srbina, ali to je bilo najmanje što je naš as uradio.

Jokić je ljudina

Karter se od 2019. godine, dok je bio u srednjoj školi, bori sa rakom kostiju, za koji je saznao kada se povredio tokom košarkaške utakmice. Proveo je tada nekoliko nedelja na lečenju u bolnici u Denveru, bio ne hemoterapiji, borio se život. Dok je bio u bolnici vreme je provodio igrajući košarku na video igricama ili gledajući NBA utakmice.

Dilan Tomas iz CBS-a podelio je dečakovu priču, a pošto su jedan i drugi veliki navijači Denvera, Tomas je u dogovoru sa Nagetsima doveo dečaka i njegovu porodicu na jednu utakmicu Nagetsa. Karter nije mogao da veruje šta se dešava, mogao je iz prvog reda da vidi kako se pripremaju i zagrevaju za meč njegovi ljubimci.

- Nisam ništa znao, pitao sam se šta se dešava. Sišao sam do parketa da upoznam igrače, to je bilo neverovatno iskustvo - ispričao je Karter.

Ni igrači Denvera nisu znali da će imati gosta na treningu. Tinejdžer bez kose sedeo je pored terena u praznoj "Bol areni", a igrači su izdvojili malo vremena da se pozdrave sa Karterom, podele autograme, fotografišu se....

Svi osim Jokića!

Naš as, koji još nije bio MVP ili velika NBA zvezda, prišao je dečaku kao da mu je rod rođeni. Nije samo potpisao dres, nego je odvojio vreme, družio se dečakom, pričali su o košarci kao da su drugari, ulepšao mu je dan, život... Karter mu to nikada nije zaboravio.

- Bilo je super, neverovatno. Nije imao pojma ko sam ja, ali je došao da se pozdravi. 

Edžerli je i tada bio veliki fan Jokića, ali niko nije znao da će Srbin postati dvostruki MVP, igrati finale NBA lige, obarati rekorde.

- Proveo je sa mnom više vremena nego što je bilo potrebno, s obzirom na to da ga je čekala utakmica.

Foto: prtintscreen

Karter Edžerli

Jokić je nastavio da briljira u NBA ligi, sa Denverom se protiv Majamija bori za šampionski prsten, a Karter  vodio svoju veliku bitku. Rak se vratio drugi put, dobio je i infekciju posle operacija. Ali, kada je najteže pomaže ljubav prema Denveru i sećanje na ljudinu Nikolu Jokića.

- To je jedna od najboljih stvari koje imam. Svaki put kada pogledam dres setim se šta se desilo i ko ga je potpisao. To mi vrati osmeh. 

Foto: prtintscreen

Nikola Jokić i Karter Edžerli

Denver u finalu NBA lige je za dečaka jedan od najlepših momenata poslednjih godina, a bio je i na drugoj utakmici protiv Majamija, koju su Nagetsi nažalost izgubili. Ipak, Jokić i igrači Denvera dali su mu energiju da se bori protiv opake bolesti, dok se oni bore za prsten.

- Sjajno je upoznati Jokića. Imati dokaz, fotografiju, dres. Mogu da kažem:" hej vidi šta imam". To je neverovatno. Činjenica da je on uspešan i da je imao vremena za mene je vredna divljenja, on je neverovatna osoba. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija