• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

13:43

DŽOKER JE GURMAN! Bivši košarkaš otkrio šta Nikola Jokić voli da jede i da sprema

printscreen

NBA

DŽOKER JE GURMAN! Bivši košarkaš otkrio šta Nikola Jokić voli da jede i da sprema

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš, sada selektor senegalske reprezentacije, Bonifejs Ndong, govorio je za uglednu "Marku" o tome kakav je Nikola Jokić izvan terena i otkrio da je srpski as veliki gurman.

Bonifejs Ndong trenutno je selektor reprezentacije Senegala i jedan je od trenera zadužen za razvitak igrača u stručnom štabu Majka Malouna. Kao neko ko mnogo vremena provodi sa popularnim "džokerom", imao je da podeli mnogo zanimljivosti o visokom Somborcu.

- Često smo išli na večere zajedno. Nikola mnogo voli meso i voli da govori o hrani. U Vašingtonu smo otišli u restoran, a on je jeo goveđi odrezak iako je veliki ljubitelj ribe. Često mi je govorio o srpskom ribljem paprikašu. Pre par godina sam išao u Beograd da ga posetim, a on mi je obećao "najbolji riblji paprikaš koji sam jeo u životu" ukoliko pođem sa njim u Sombor. Nažalost, zbog nekih obaveza nisam uspeo da odem. Ako bih morao reći koje jelo mu je omiljeno, mislim da bih rekao odrezak, biftek - rekao je Ndong

Foto: EPA

Bonifejs Ndong dok je nastupao za Barselonu

U nastavku je nekadašnji najbolji bloker Evrolige istakao da pored hrane Jokić samo u jednoj stvari više uživa.

- Nikola mnogo voli konje. Kada smo bili na sastanku u jednom restoranu upitao sam ga zašto toliko često ustaje od stola, a on mi je rekao da je imao sastanak sa čovekom koji je prodavao konja pa je morao više puta da ode da pogleda. To je njegova strast. U svlačionici svi gledaju u njegovog konja ili prenose trka konja. Jokić privatno uopšte ne razmišlja o košarci - izjavio je Senegalac.

Foto: Starsportphoto

Jokić uživa na hipodromu

Popularni "Boni" Ndong, je u svoje vreme bio jedan od boljih centara Evrolige. Najviše se pamte njegove partije u dresu Barselone sa kojom je 2010. osvojio Evropu, te je i više nego stručan da ocenjuje i analizira nečiju igru.

- Nikola nije problem. Eventualni problem po ekipu mogu biti Džamal Marej, Majkl Porter i ostali. Jokić će uvek odigrati na vrhunskom nivou, uvek će "isporučiti" kada treba. On je izvanredan igrač -rekao je Boni.

Za kraj, nekadašnji sjajni centar je upitan kako se Jokić nosi sa pritiskom javnosti nakon 1:1 u finalnoj seriji NBA lige.

- Džokera kao da nije briga. On jednostavno živi u momentu, ne znam kako da objasnim. Preterano je skroman, ali zna i razume kada je potrebno da bude agresivniji, da više napada koš, on shvati šta dati trenutak zahteva od njega - završio je Ndong.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17